Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook κατά Biden για εμβόλια και παραπληροφόρηση: Δεν φταίνε τα social Media

Facebook κατά Biden για εμβόλια και παραπληροφόρηση: Δεν φταίνε τα social Media

Η κυβέρνηση Biden έχει διατυπώσει μομφές κατά των social media για διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με τον εμβολιασμό και κατά συνέπεια αποθάρρυνση των χρηστών

Σχετικά Άρθρα

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Facebook για την αδυναμία επίτευξης των εμβολιαστικών στόχων που είχε θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Market Watch τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.
Η Facebook προέβη στην εν λόγω δημοσία τοποθέτηση ύστερα από τη διατύπωση μομφών στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης και του ίδιου του προέδρου Biden για διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με τον εμβολιασμό και κατά συνέπεια αποθάρρυνση των χρηστών για να προσέλθουν στα εφοδιαστικά κέντρα.

Το 85% των χρηστών

«Σε μία περίοδο, όπου τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Biden επιλέγει να επιρρίπτει ευθύνες σε μία χούφτα αμερικανικών εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης», έγραψε χαρακτηριστικά σε δημόσια ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του τμήματος για τη διαφάνεια της Facebook, Guy Rosen,.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το 85% των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχουν ήδη εμβολιαστεί είτε επιθυμούν να εμβολιαστούν.
«Ο στόχος του προέδρου Biden ήταν να εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών μέχρι τις 4 Ιουλίου.
Η Facebook και η πλατφόρμα δεν είναι ο λόγος για τον οποίο απέτυχε αυτός ο στόχος», συμπλήρωσε ο Rosen.

Παραπληροφόρηση

Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, δρ Vivek Murthy, είχε εμμέσως πλην σαφώς επιρρίψει ευθύνες στον τεχνολογικό κολοσσό, τονίζοντας ότι η παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία.
«Με λίγα λόγια, η παραπληροφόρηση όσον αφορά την υγεία έχει κοστίσει ζωές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Murthy.
Επιπλέον, η Jen Psaki, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, αναφέρθηκε ευθέως στη Facebook, δηλώνοντας ενώπιον δημοσιογράφων ότι η εταιρεία τεχνολογίας οφείλει να κινηθεί ταχύτερα, ώστε να αφαιρεί εγκαίρως τις σχετικές αναρτήσεις.
Μάλιστα, ο πρόεδρος Biden υπογράμμισε ότι τεχολογικές εταιρείες όπως η Facebook «σκοτώνουν ανθρώπους».

H συνεισφορά

Αντιθέτως, ο Rosen για λογαριασμό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε κάθε κατηγορία και μάλιστα υποστήριξε ότι η Facebook έχει βοηθήσει στην εκστρατεία του εμβολιασμού στις ΗΠΑ, μειώνοντας το ποσοστό δυσπιστίας κατά 50%.
Επιπλέον, τόνισε ότι έχει ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς των χρηστών του και ότι έχει αφαιρέσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια αναρτήσεις, οι οποίες μετέδιδαν εσφαλμένες ή ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια.
Η κυβέρνηση Biden πρέπει να σταματήσει να «σηκώνει το δάκτυλο», τόνισε ο ίδιος.

Καθολική προσέγγιση

«Μολονότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε μία καθολική προσέγγιση, προκειμένου να λήξει αυτή η πανδημία.
Και τα γεγονότα – όχι οι υποθέσεις – θα έπρεπε να ενισχύουν αυτή την προσπάθεια.
Είναι γεγονός ότι η αποδοχή στον εμβολιασμό μεταξύ των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί», έφραψε ο Rosen στην ανάρτησή του.

Δημόσια πίεση

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης Biden και του τεχνολογικού κολοσσού προέκυψαν λόγω αδυναμίας εύρεσης λύσης στο πρόβλημα της παραπληροφόρησης.
Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δεν απέδωσαν καρπούς και συνεπώς η αμερικανική κυβέρνηση θεώρησε αποδοτικότερο να ασκήσει δημόσια πίεση στην Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης