Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Αγωγές κατά Zuckerberg (Facebook) και Dorsey (Twitter) για τον αποκλεισμό από τα social media

Trump: Αγωγές κατά Zuckerberg (Facebook) και Dorsey (Twitter) για τον αποκλεισμό από τα social media
Για τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαλέστηκαν το ρόλο του στα αιματηρά γεγονότα του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Αγωγή εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook, Mark Zuckerberg, και του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter Jack Dorsey αναμένεται να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους «γίγαντες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι των έχουν αποκλείσει.
 
Συνέντευξη τύπου

Η κατάθεση των αγωγών θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου, στις ΗΠΑ η Πρώτη Τροποποίηση υπερασπίζεται την πλήρη ελευθερίας της έκφρασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.
Και βεβαίως θα αναδειχθεί το πρωτοφανές φαινόμενο της άσκησης λογοκρισίας έναντι ενός απελθόντος αρχηγού του αμερικανικού κράτους.

Aιτιολογίες

Το Twitter «εξόρισε» μόνιμα τον Trump τον Ιανουάριο από την πλαφόρμα επικαλούμενο για τον ρόλο του στην υποκίνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για η καταμέτρηση των ψήφων στο Κολλέγιο των Εκλκτόρων υπέρ του νυν προέδρου Joe Biden.
Το Facebook τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι τίθεται σε αναστολή ο λογαρισμός του Trump για τουλάχιστον δύο χρόνια, με τη δυνατότητα να αποκατασταθεί το 2023 εάν θεωρηθεί ότι η δημόσια παρουσία του προέδρου δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.
Το Facebook και το Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αγωγή σε ερώτημα του Bloomberg.

Πολιτική δραστηριότητα

Ο Trump αύξησε πρόσφατα τη δημόσια παρουσία του ξεκινώντας ξανά τις ομιλίες στα νότια σύνορα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα για να επικρίνει τις πολιτικές μετανάστευσης του Biden.
Υποστηρίζει ενεργά επίσης υποψηφίους στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 ενώ δίνει μάχες κατά της επανεκλογής πολιτικών του αντιπάλων.
Έχει επίσης αφήνει ανοκτό το ενδεχόμενο σε διάφορες τοποθετήσεις του να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη προεδρία το 2024.
Ο πρώην πρόεδρος έχει υποστηρίξει ότι θα δημιουρηήσει νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα.
Δηλωσε στο podcast του Rubin Report του Dave Rubin στις 25 Ιουνίου ότι «υπάρχουν πολλές πλατφόρμες εκεί έξω, αυτό βλέπουμε, παίρνοντας τη σωστή πλατφόρμα, μια τέλεια πλατφόρμα και νομίζω ότι θα δείτε κάτι σύντομα»

Η χρήση

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Trump χρησιμοποίησε το Twitter διά πάσα χρήση, από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς του αντιπάλους έως σημαντικές ανακοινώσεις πολιτικής και βασίστηκε στο Facebook ειδικά για να συγκεντρώσει χρήματα από μικρές δωρεές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης