Διεθνή

Αυστραλία: Παρατείνεται το lockdown στη Βικτόρια – Υπό περιορισμό Μελβούρνη, Σίδνεϊ

Αυστραλία: Παρατείνεται το lockdown στη Βικτόρια – Υπό περιορισμό Μελβούρνη, Σίδνεϊ
Σε έξαρση τα κρούσματα λόγω της παράλλαξης Δέλτα
Σχετικά Άρθρα
Παρατείνεται το lockdown στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία, όπου σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της χώρας είναι υπό περιορισμό μια και έχουν επιβληθεί μέτρα σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα.
Ο Daniel Andrews, πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στη Βικτόρια, τόνισε πως τα μέτρα δεν θα αρθούν διότι συνεχίζουν να εντοπίζονται κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα.
Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία, όπου υπάγεται διοικητικά η Μελβούρνη, κατέγραψε σήμερα 13 κρούσματα που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 16 την προηγουμένη.
Όλες οι μολύνσεις συνδέονται.
Σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό της Αυστραλίας (25 εκατ.) έχει λάβει οδηγία να μείνει σπίτι, με το Σίδνεϊ να είναι σε lockdown επί πέντε εβδομάδες.
Η Νέα Νότια Ουαλία, της οποίας είναι πρωτεύουσα το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε 98 κρούσματα οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα, από 105 την προηγουμένη.
Στη Νέα Νότια Ουαλία τα μέτρα έχουν παραταθεί δύο φορές. Αναμένεται πλέον να αρθούν το νωρίτερο την 30ή Ιουλίου.
Η άμεση επιβολή περιοριστικών μέτρων, η τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και η διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων οι οποίοι μολύνθηκαν θεωρείται πως επέτρεψαν στην Αυστραλία να ελέγξει – συγκριτικά – την πανδημία και κυρίως να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τον απολογισμό των θυμάτων.
Έως σήμερα η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 31.900 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και 914 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, έχει εμβολιαστεί πλήρως μόλις το 13% των ενήλικων Αυστραλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης