Τελευταία Νέα
Διεθνή

Joe Biden: Είμαστε δίπλα στους Κουβανούς που αγωνίζονται για τις ανάγκες τους

Joe Biden: Είμαστε δίπλα στους Κουβανούς που αγωνίζονται για τις ανάγκες τους
Χιλιάδες Κουβανοί βγήκαν στους δρόμους της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, η οποία έγινε ακόμα χειρότερη με την πανδημία του κορωνοϊού - Για επιχείρηση "αποσταθεροποίησης" υποκινούμενη από τις ΗΠΑ κάνει λόγο ο Πρόεδρος Kanel

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden εξέφρασε τη Δευτέρα (12/07) την υποστήριξή του στους διαδηλωτές της Κούβας, τονίζοντας ότι η Αβάνα θα πρέπει να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.
«Είμαστε μαζί με τον λαό της Κούβας και το αίτημά τους για ελευθερία και ανακούφιση από την πανδημία του κορονοϊού και από τις δεκαετίες καταστολής και οικονομικής καταπίεσης από το αυταρχικό καθεστώς της Κούβας», τόνισε ο Biden σε δήλωσή του που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, το «καθεστώς της Κούβας» θα πρέπει να ακούσει τον λαό και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του αυτήν την κρίσιμη στιγμή και όχι να πλουτίζουν εκείνοι περισσότερο».
Ο Biden είπε επίσης ότι ο λαός της Κούβας υπερασπίζεται με γενναιότητα τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματά του, όπως και εκείνο στην ειρηνική διαμαρτυρία.
Ογκώδεις διαδηλώσεις έγιναν τουλάχιστον σε οκτώ πόλεις της Κούβας την Κυριακή (12/07), μεταξύ των οποίων και στην Αβάνα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατρικό υλικό και να διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών.
Η πανδημία του κορονοϊού έχει διογκώσει την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, με μερίδα διαδηλωτών να διαμαρτύρονται πως υποφέρουν από την πείνα.
Σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Reuters, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ακούγονταν τραγούδια για την ελευθερία και συνθήματα του κόσμου για παραίτηση του Προέδρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης