Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες της Εθνικής Αγγλίας - Καταδικάζει ο Johnson

Ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες της Εθνικής Αγγλίας - Καταδικάζει ο Johnson
Έρευνα από τη Μητροπολιτική Αστυνομία για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος παικτών της Εθνικής Αγγλίας
Σχετικά Άρθρα

Τις ρατσιστικές επιθέσεις μέσω των social media, σε βάρος παικτών της Εθνικής Αγγλίας, μετά την ήττα από την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020, καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.
Στο στόχαστρο των ρατσιστικών επιθέσεων έχουν βρεθεί οι Bukayo Saka, Marcus Rashford και Jadon Sancho, οι οποίοι αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κακοποίηση», μετά την ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, η οποία έκανε λόγο «αηδιαστική συμπεριφορά» ορισμένων οπαδών στο στο διαδίκτυο και προέτρεψε την αστυνομία να εφαρμόσει τις «σκληρότερες δυνατές ποινές».
Ο Johnson έγραψε στο Twitter: «Οι παίκτες αυτής της ομάδας αξίζουν να αντιμετωπίζονται ως ήρωες και να μην δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτή τη φρικτή κακοποίηση πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους».
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, κάλεσε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν περισσότερα για να ελέγξουν εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τη διαδικτυακή κακοποίηση. 
Έγραψε στο Twitter: «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή οπουδήποτε αλλού.
«Όσοι είναι υπεύθυνοι για την αηδιαστική διαδικτυακή κακοποίηση που έχουμε δει πρέπει να λογοδοτήσουν - και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να ενεργήσουν αμέσως για να αφαιρέσουν και να αποτρέψουν το μίσος».

 

 
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης