Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Trump Organization: Αθώος δηλώνει ο οικονομικός διευθυντής εν αναμονή του κατηγορητηρίου

ΗΠΑ - Trump Organization: Αθώος δηλώνει ο οικονομικός διευθυντής εν αναμονή του κατηγορητηρίου

Ο Trump Organization δήλωσε ότι οι εισαγγελείς χρησιμοποιούσαν τον Weisselberg, ο οποίος έχει εργαστεί για την οικογενειακή επιχείρηση Trump επί 48 χρόνια, «ως πιόνι σε τακτική καμένης γης προσπαθώντας να βλάψουν τον πρώην πρόεδρο»

Σχετικά Άρθρα

Ο Weisselberg και ο Trump Organization αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα το εισαγγελικό κατηγορητήριο και την άσκηση δίωξης στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2021
Το ακριβές κατηγορητήριο που άσκησε ο εισαγγελέας, Cyrus Vance, δεν έγινε γνωστό συμφωνα με το δημοσίευμα.
«Ο κ. Weisselberg προτίθεται να δηλώσει αθώος και να άνηθοι αυτές τις κατηγορίες στο δικαστήριο», ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι δικηγόροι Weisselberg Mary Mulligan και Bryan Skarlatos.
Το γραφείο του Vance συνεργάζεται με ανακριτές από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Letitia James.

Εξελίξεις

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η άσκηση δίωξης κατά του Trump Organization θα μπορούσε να υπονομεύσει τις σχέσεις του με τράπεζες και επιχειρηματικούς εταίρους και να περιπλέξει το πολιτικό μέλλον του Trump καθώς σκέφτεται να διεκδικήσει ξανά την προεδρία το 2024.
Ο Trump Organization δήλωσε ότι οι εισαγγελείς χρησιμοποιούσαν τον Weisselberg, ο οποίος έχει εργαστεί για την οικογενειακή επιχείρηση Trump για 48 χρόνια,«ως πιόνι σε τακτική καμένης γης προσπαθώντας να βλάψουν τον πρώην πρόεδρο».
«Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη • αυτή είναι πολιτική δίωξη», ανέφερε η εταιρεία.

«Κυνήγι μαγισσών»

Στον ίδιο τον Trump δεν αναμένεται να ασκηθεί δίωξη αυτήν την εβδομάδα, αν και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι συνεχίζεται η έρευνα για την εταιρεία του, δήλωσε ο δικηγόρος του Ronald Fischetti.
Ο πρώην πρόεδρος, χαρακτήρισε την έρευνα ως «κυνήγι μαγισσών» από πολιτικούς του αντιπάλους καθώς ο Vance και ο James είναι και οι δύο Δημοκρατικοί.
Το κατηγορητήριο αναμένεται να επικεντρωθεί στο κατά πόσον η Weisselberg και άλλα στελέχη έλαβαν προνόμια και παροχές, όπως διαμερίσματα και μισθωμένα αυτοκίνητα, χωρίς να τα αναφέρουν στις φορολογικές δηλώσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης