Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η εισαγγελία του Μανχάταν θα απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του Trump Organization

tags :
ΗΠΑ: Η εισαγγελία του Μανχάταν θα απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του Trump Organization

Καταγγελίες σε βάρος του Trump Organization

Σχετικά Άρθρα

Η εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αναμένεται αύριο 1/7 να απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του Trump Organization, του επιχειρηματικού ομίλου του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου D.Trump  και εις βάρος του οικονομικού διευθυντή του ομίλου, A. Wilesbergh, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα την εφημερίδα, οι κατηγορίες θα σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος που χορηγήθηκαν στον Wilesbergh και φέρεται ότι δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές.
Δικηγόροι του Trump Organization, του Wilesbergh και του Trump  δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο.
Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, S. Vance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να ανησυχούν, τουλάχιστον αρχικά, από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών που διερευνούν την εταιρεία ακινήτων επί δύο χρόνια.
Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες θα αποτελέσουν ένα πλήγμα για τον Trump  που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Παράλληλα ένα κατηγορητήριο ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τον Trump Organization, οδηγώντας τράπεζες και επιχειρηματικούς εταίρους να σταματήσουν να συνεργάζονται με αυτόν.
Στην εταιρεία πιθανότατα θα επιβληθεί πρόστιμο και άλλες κυρώσεις εάν κριθεί ένοχη.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων Trump   είναι παρών στην πολιτική σκηνή, παραμένει ο ισχυρός άνδρας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και την περασμένη εβδομάδα ξαναξεκίνησε τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, σήμα κατατεθέν του.
Σήμερα, ταξίδεψε στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να καταγγείλει την μεταναστευτική πολιτική του διάδοχου του, Δημοκρατικού J. Biden.
Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει την έδρα του σήμερα στη Φλόριντα, χαρακτήρισε και πάλι τη Δευτέρα αυτές τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης μια «συνέχιση του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών».
Κατηγόρησε επίσης τους Δημοκρατικούς εισαγγελείς ότι είναι «απελπισμένοι» για να παρεμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες, «φτάνοντας στο βαθμό να διαπράξουν επαγγελματικά παραπτώματα».
Ο Wilesbergh , 73 ετών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην αυτοκρατορία ακινήτων της οικογένειας Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε το 1973.
Όταν ο Trump  έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ το 2017, ο Wilesbergh τέθηκε υπεύθυνος για τη διαχείριση του Trump Organization μαζί με τους δύο γιους του πρώην προέδρου, Erik Donald Junior.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης