Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στη διάθεση των αρχών ο οικονομικός διευθυντής του Trump Organization – Σήμερα η απαγγελία των κατηγοριών

ΗΠΑ: Στη διάθεση των αρχών ο οικονομικός διευθυντής του Trump Organization – Σήμερα η απαγγελία των κατηγοριών
Οι κατηγορίες αφορούν τη διάπραξη σοβαρών φορολογικών αδικημάτων σε σχέση με τις αφορολόγητες παροχές που παρείχε στα στελέχη του Trump Organization
Σχετικά Άρθρα

Παραδόθηκε στην γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν  ο Allen Weisselberg επί μακρόν οικονομικός διευθυντής της Trump Organization καθώς ο ίδιος και ο επιχειρηματικός όμιλος του Donald Trump θα αντιμετωπίσουν την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021.
Το ακριβές κατηγορητήριο κατά του Allen Weisselberg και της Trump Organization αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας ενώ η απαγγελία των κατηγοριών και ό,τι ακολουθήσει θα περιπλέξει το πολιτικό μέλλον του Trump, ο οποίος δηλώνει διαπρυσίως ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Κυνήγι μαγισσών»

Οι κατηγορίες θα είναι οι πρώτες που απαγγέλλονται στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας για τον όμιλο ακινήτων του Donald Trump, ο οποίος αρνείται τις αιτιάσεις και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών» από εισαγγελείς με πολιτικά κίνητρα.
Δεν αναμένεται ότι κατηγορίες κατά του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ θα απαγγελθούν αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές τονίζουν ότι η έρευνα για την Trump Organization συνεχίζεται.
Οι κατηγορίες αφορούν τη διάπραξη σοβαρών φορολογικών αδικημάτων από τον όμιλο Trump σε σχέση με τις αφορολόγητες παροχές που παρείχε στα στελέχη του.

Οι έρευνες

Η έρευνα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Cyrus Vance, ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι ο νομικός σύμβουλος του Trump, Roger Cohen, είχε εξαγοράσει τη σιωπή δύο γυναικών με τις οποίες ο Trump διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις, ενώ έχει επεκταθεί σε διάφορες πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου.
Ο Βανς ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του ομίλου Trump μέσα από έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων, εντός και εκτός του ομίλου.

Πλασματικές τιμολογήσεις

Μεταξύ άλλων, ερευνάται η πρακτική της πλασματικής τιμολόγησης ακινήτων του ομίλου, με υποεκτίμηση της αξίας ακινήτων για λόγους αποφυγής της φορολόγησης ή υπερεκτίμηση για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι δανεισμού.
Πέρα από τον εισαγγελέα της πόλης της Νέας Υόρκης, ο όμιλος Trump ερευνάται από την εισαγγελία της πολιτείας, για φοροαπαλλαγές ύψους 21 εκατ. δολαρίων τα οποία έλαβε προ δεκαπενταετίας.
«Κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν το κίνημα MAGA» (Make America Great Again) δήλωσε ο τέως πρόεδρος, επαναφέροντας το σλόγκαν που τον βοήθησε να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης