Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος χώρας απειλεί τώρα με φυλάκιση όσους αρνούνται να εμβολιαστούν

Πρόεδρος χώρας απειλεί τώρα με φυλάκιση όσους αρνούνται να εμβολιαστούν
Ο ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα είναι χαμηλός, καθώς στις 20 Ιουνίου είχαν εμβολιαστεί πλήρως μόλις 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα των 110 εκατομμυρίων κατοίκων
Σχετικά Άρθρα

Να κλείσει στη φυλακή όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοιού απείλησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Duterte εν μέσω νέου κύματος της πανδημίας σε μια χώρα που θρηνεί ήδη περισσότερους από 23.000 νεκρούς.
«Επιλέγετε: εμβόλιο ή θα σας φυλακίσω», απείλησε ο Duterte απευθυνόμενος τους πολίτες της χώρας τους μέσω ομιλίας που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την τηλεόραση μετά από αναφορές για χαμηλή προσέλευση στα διάφορα εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτεύουσα της χώρας, Μανίλα.
Οι προειδοποιήσεις έρχονται σε αντίθεση με τους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας της χώρας, οι οποίοι αν και προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική.
«Μην με παρεξηγείτε, υπάρχει κρίση στη χώρα», τόνισε ο Duterte. «Είμαι έξαλλος με τους Φιλιππινέζους που δεν υπακούουν στην κυβέρνηση».
Ο ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα είναι χαμηλός, καθώς στις 20 Ιουνίου είχαν εμβολιαστεί πλήρως μόλις 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα των 110 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο Duterte, ο οποίος έχει επικριθεί για τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του απέναντι στον κορωνοϊό, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να διατηρήσει κλειστά τα σχολεία.
PUZUGVQSXJNJTLKJ2NF7IFXCAQ.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης