Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έφηβος μηνύει τους γονείς του γιατί δεν τον αφήνουν να... εμβολιαστεί

Ιταλία: Έφηβος μηνύει τους γονείς του γιατί δεν τον αφήνουν να... εμβολιαστεί
Παρόμοιο επεισόδιο συνέβη στην πόλη του Αρέτσο, όπου ένας 16χρονος έφηβος ζητούσε επίσης να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 αντίθετα από τη βούλησης της οικογένειάς του.

Ένας έφηβος από την πόλη της Φλωρεντίας στην κεντρική Ιταλία κάλεσε δικηγόρους να ασκήσουν αγωγή εναντίον των γονέων του, που του απαγορεύουν τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Σύνδεσμος Οικογενειακών Δικηγόρων της Τοσκάνης.
Ο έφηβος υποστηρίζει ότι οι γονείς του αρνούνται να του δώσουν γραπτή άδεια για εμβολιασμό.
«Ως 17χρονος, δεν μπορεί να επιλέξει άμεσα δικηγόρο και δεν μπορεί να εμβολιαστεί χωρίς έγγραφο από τους γονείς του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου.
Οι γονείς του εφήβου θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες και το σχολείο του ανηλίκου έμαθαν για το ζήτημα και το σχολείο απευθύνθηκε σε δικηγόρους μέσω του Υπουργείου Παιδείας.
«Μέχρι στιγμής, η αίτηση δεν έχει φτάσει στο δικαστήριο. Θα προσπαθήσω να μιλήσω με τους γονείς για να αλλάξουν γνώμη ... Διαφορετικά, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο ανηλίκων και θα διοριστεί ειδικός επόπτης από τον εισαγγελέα» εξήγησε ο δικηγόρος.
Σημειώνεται ότι τέτοιες περιπτώσεις έχουν πρόσφατα αυξηθεί σε όλη την Ιταλία.
Συγκεκριμένα, ένα παρόμοιο επεισόδιο συνέβη στην πόλη του Αρέτσο, όπου ένας 16χρονος έφηβος ζητούσε επίσης να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 αντίθετα από τη βούλησης της οικογένειάς του.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης