Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο της Πορτογαλίας

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο της Πορτογαλίας
Πρόκειται και το πρώτο εθνικό σχέδιο που εγκρίνεται και η Πορτογαλία αναμένεται να λάβει 13,9 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 2,7 δισ. ευρώ σε δάνεια έως το 2026
Σχετικά Άρθρα

Ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και της μετάβασης σε μία πιο πράσινη και πιο ψηφιακά αναβαθμισμένη οικονομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.
Πρόκειται για την πρώτη έγκριση εθνικού σχεδίου από μπλοκ των 27 χωρών.

Η πρωτιά

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Πορτογαλία θα λάβει 13,9 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 2,7 δισ. ευρώ σε δάνεια έως το 2026, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
«Σήμερα, η Κομισιόν αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως της στο σχέδιο ύψους 16,6 δισ. ευρώ της Πορτογαλίας, το πρώτο που λαμβάνει την έγκρισή της», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, σε δήλωσή της.
«Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις οι οποίες εμπεριέχονται στο σχέδιο αυτό θα επιτρέψουν στην Πορτογαλία να αναδυθεί απο την κρίση της COVID-19 δυνατότερη, ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης