Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed (ΗΠΑ): Στις 24 Ιουνίου 2021 δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών - Οι παραδοχές

Fed (ΗΠΑ): Στις 24 Ιουνίου 2021 δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών - Οι παραδοχές

«Πράσινο φως» για εξαγορές και την καταβολή μερισμάτων

Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα του ετήσιου stress tests στις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα δημοσιευθούν στις 24 Ιουνίου 2021, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) των ΗΠΑ τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.
Τα αποτελέσματα των tests, τα οποία εξετάζουν την ανταπόκριση των μεγάλων τραπεζικών χαρτοφυλακίων σε μια υποθετική οικονομική ύφεση, παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές.
Η Fed είχε προηγουμένως επισημάνει ότι αναμένει ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί εάν περάσουν με επιτυχια τα tests θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τη διαδικασία επαναγοράς μετοχών και απόδοσης μερισμάτων.

Προβλέψεις

Τα σενάρια των srress tests, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 12 Φεβρoυαρίου 2021, προβλέπουν επίσης ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, ενώ στις ΗΠΑ η ανεργία σκαρφαλώνει στο 10,75%, η ύφεση διαμορφώνεται στο 4% και οι μετοχές χάνουν το 55% της αξίας τους.
Στις εν λόγω παραδοχές περιλαμβάνεται «σημαντική πίεση» στην αγορά εμπορικών ακινήτων και κατακόρυφη αύξηση του εταιρικού χρέους.
Δεκαεννέα από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα υποβληθούν σε stress tests ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκε ότι θα δημοσιοποιηθούν στις 24 Ιουνίου.
US_scenario.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης