Τελευταία Νέα
Διεθνή

IDF: Μέσα σε μία εβδομάδα η Hamas εκτόξευσε 3.000 ρουκέτες προς το Ισραήλ

IDF: Μέσα σε μία εβδομάδα η Hamas εκτόξευσε 3.000 ρουκέτες προς το Ισραήλ
Περίπου 3.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί, λιγότερο από μία εβδομάδα, από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα

Περίπου 3.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί, λιγότερο από μία εβδομάδα, από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό (IDF) την Κυριακή (16/5), που διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.
Από το βράδυ της Δευτέρας (10/5), που ξεκίνησαν οι φονικές εχθροπραξίες, «η Hamas πραγματοποιεί μια πολύ σφοδρή επίθεση αναφορικά με την ταχυβολία», δήλωσε ο στρατηγός Ori Gordin, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφους.
Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης με τον Ισλαμικό Τζιχάντ τον Νοέμβριο του 2019, 570 ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Hesbollah το καλοκαίρι του 2006, 4.500 ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ σε διάστημα 19 ημερών.
Όμως, από την περασμένη Δευτέρα, οι ένοπλες οργανώσεις του παλαιστινιακού θύλακα, αρχίζοντας από τη Hamas και τον Ισλαμικό Τζιχάντ, έχουν εκτοξεύσει περίπου 3000 ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος, επισήμανε ο στρατηγός Gordin.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό εκτόξευσης ρουκετών προς το Ισραήλ, ο Gordin απάντησε:
«Όχι μόνο συμφωνώ, όμως αυτό ακριβώς παρουσίασα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης