Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στον Netanyahu να τερματίσει την επιχείρηση στη Γάζα – Συνεδριάζει το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας

Πιέσεις στον Netanyahu να τερματίσει την επιχείρηση στη Γάζα – Συνεδριάζει το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας
Aνώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της άμυνας συνέστησαν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον υπουργό Άμυνας Benny Gantz να προετοιμάζονται για την κατάπαυση του πυρός
Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ την Κυριακή (16/5/2021) προκειμένου να εξετάσει τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς πίεσης για κατάπαυση του πυρός με τη Hamas.
Το Σάββατο (15/5), ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της άμυνας συνέστησαν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον υπουργό Άμυνας Benny Gantz να προετοιμάζονται για την κατάπαυση του πυρός, που θα τερματίσει τις επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
Η πρόταση αυτή βασίζεται στο συμπέρασμα, πως το Ισραήλ έχει επιτύχει τους περισσότερους από τους στόχους του από την έναρξη της επιχείρησης από τη Δευτέρα το απόγευμα (10/5), αναφέρει η Jerusalem Post.

Πυρετός διαβουλεύσεων

Εξάλλου την Κυριακή (16/5), το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Biden έφτασε στο Ισραήλ την Παρασκευή για να ξεκινήσει συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση τρόπου τερματισμού των εχθροπραξιών.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Josep Borrel συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την κρίση στη Μέση Ανατολή την Τρίτη (18/5).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης