Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer - Μoderna δοκιμάζουν τα εμβόλια Covid-19 σε παιδιά 6 μηνών-11 ετών - ΠΟΥ: «Ηθική καταστροφή» ο εμβολιασμός παιδιών

Pfizer - Μoderna δοκιμάζουν τα εμβόλια Covid-19 σε παιδιά 6 μηνών-11 ετών - ΠΟΥ: «Ηθική καταστροφή» ο εμβολιασμός παιδιών
Περίπου 20 παιδιά είναι στη διαδικασία να λάβουν δύο δόσεις στο πλαίσιο της δοκιμής της Pfizer, ενώ 10 παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna στο τέλος Απριλίου
Σχετικά Άρθρα
Καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12-15 στις ΗΠΑ, η Pfizer υλοποιεί ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 μηνών έως 11 ετών, με μία από τις τοποθεσίες να είναι η σχολή Μπλούμπεργκ δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου John Hopkins στη Βαλτιμόρη.
Από την πλευρά της και η Μoderna προχωρά σε αντίστοιχες δοκιμές στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Ολες οι τοπικές δοκιμές γίνονται σε έναν μικρό κατ’ αρχήν αριθμό συμμετεχόντων, οι οποίοι θα λάβουν χαμηλότερες δόσεις- ή σε κάποιες περιπτώσεις την ίδια δόση με τους ενήλικες- και θα παρακολουθούνται για παρενέργειες και την ανάπτυξη αντισωμάτων.

Σε αναζήτηση της σωστής δοσολογίας για τα παιδιά

Ο στόχος είναι να βρεθεί η σωστή δοσολογία που δεν θα προκαλεί ισχυρές παρενέργειες προσφέροντας όμως ταυτόχρονα το υψηλότερο επίπεδο προστασίας στα παιδιά.
Μέχρι στιγμής περίπου 20 παιδιά είναι στη διαδικασία να λάβουν δύο δόσεις στο πλαίσιο της δοκιμής της Pfizer που άρχισε στο τέλος Μαρτίου.
Για το πείραμα της Moderna δέκα παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση στο τέλος Απριλίου ή τον Μάιο και θα κάνουν τη δεύτερη μετά από τέσσερις εβδομάδες.
Περισσότερα παιδιά αναμένεται να προστεθούν στην πορεία.

ΠΟΥ: «Ηθική καταστροφή» ο εμβολιασμός των παιδιών

Να επανεξετάσουν τα σχέδια εμβολιασμού παιδιών κάλεσε τις πλούσιες χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενώ τις προέτρεψε να δωρίσουν τα εμβόλια στο πρόγραμμα COVAX για τις φτωχές χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε επίσης ότι το δεύτερο έτος της πανδημίας αναμένεται να είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο, με την κατάσταση στην Ινδία να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία.
«Αντιλαμβάνομαι γιατί ορισμένες χώρες θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά και τους εφήβους τους, αλλά τώρα τους παροτρύνω να επανεξετάσουν την πρακτική τους και να δωρίσουν εμβόλια στη πρωτοβουλία  #COVAX.
Ο κόσμος τώρα παρακολουθεί μια «ηθική καταστροφή» καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι εμβολιάζονται σε ορισμένες πλούσιες χώρες, ενώ οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη στα φτωχά έθνη δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο Τedros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης