Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εμβολιάζονται τα παιδιά 12 – 15 ετών – Έπαθλο 1 εκατ. δολάρια για όσους εμβολιαστούν

ΗΠΑ: Εμβολιάζονται τα παιδιά 12 – 15 ετών – Έπαθλο 1 εκατ. δολάρια για όσους εμβολιαστούν
Το 58,7% των ενήλικων Αμερικάνων έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου
Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 13/5 οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών στις ΗΠΑ μετά και την έγκριση από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τη στιγμή που η Πολιτεία του Οχάιο ανακοίνωσε πως προσφέρει έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε όσους εμβολιαστούν.
Ο κυβερνήτης του Οχάιο ανακοίνωσε ότι το 1 εκατομμύριο δολάριο θα δικαιούνται οι ενήλικοι κάτοικοι της πολιτείας που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και ότι το έπαθλο θα δίνεται κατόπιν κλήρωσης.
Όπως είπε, τα χρήματα θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέχρι στιγμής, το 58,7% των ενήλικων Αμερικανών έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 117 εκατ. πολίτες, ή το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού, έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.
Σε τουλάχιστον 15 Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί πλήρως πάνω από τους μισούς κατοίκους του πληθυσμού τους, ενώ σε άλλες 9 Πολιτείες έχει εμβολιαστεί πλήρως λιγότερο από το ένα τρίτο των ενήλικων Αμερικάνων.
Παρόλο αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μείωση των εμβολιασμών και πλέον κυβέρνηση και Πολιτείες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ωθήσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Στην Πολιτεία του Μέριλαντ οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι δημόσιοι λειτουργοί της πολιτείας που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν επίδομα 100 δολαρίων, στη Δυτική Βιρτζίνια ισόποσο επίδομα προσφέρεται σε κατοίκους 16-35 ετών που εμβολιάζονται ενώ στις Πολιτείες των Νιού Τζέρζι και Κονέτικατ ανακοίνωσαν συμφωνίες για να προσφέρονται σε όσους εμβολιάζονται δωρεάν ντόνατς, μπίρες κι άλλα αλκοολούχα ποτά.
Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα 13/5 αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, με τους εμβολιασμούς να γίνονται σε φαρμακεία και σε παιδιατρικά ιατρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης