Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Δωρίστε εμβόλια στις φτωχές χώρες, «ηθική καταστροφή» ο εμβολιασμός των παιδιών

ΠΟΥ: Δωρίστε εμβόλια στις φτωχές χώρες, «ηθική καταστροφή» ο εμβολιασμός των παιδιών

Ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επαφή με τις ΗΠΑ για τις εξαγωγές εμβολίων μέσω του προγράμματος COVAX

Σχετικά Άρθρα

Να επανεξετάσουν τα σχέδια εμβολιασμού παιδιών κάλεσε τις πλούσιες χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενώ τις προέτρεψε να δωρίσουν τα εμβόλια στο πρόγραμμα COVAX για τις φτωχές χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε επίσης ότι το δεύτερο έτος της πανδημίας αναμένεται να είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο, με την κατάσταση στην Ινδία να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία.
«Αντιλαμβάνομαι γιατί ορισμένες χώρες θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά και τους εφήβους τους, αλλά τώρα τους παροτρύνω να επανεξετάσουν την πρακτική τους και να δωρίσουν εμβόλια στη πρωτοβουλία  #COVAX.
Ο κόσμος τώρα παρακολουθεί μια «ηθική καταστροφή» καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι εμβολιάζονται σε ορισμένες πλούσιες χώρες, ενώ οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη στα φτωχά έθνη δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο Τedros.

ΗΠΑ

Επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή (14/5) ότι θα έρθει σε επαφή με τις ΗΠΑ σχετικά με την κοινή χρήση εμβολίων με το διεθνές πρόγραμμα COVAX, το οποίο διανέμει δόσεις σε φτωχότερες χώρες.
Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ΗΠΑ είναι σχεδόν μηδενικές.
«Αναγνωρίζουν ότι η κοινή χρήση αυτών των δόσεων μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση μεγαλύτερου αντίκτυπου συνολικά» δήλωσε ο Bruce Aylward, ανώτερος σύμβουλος της ΠΟΥ, σε σύνοδο που έλαβε χώρα στη Γενεύη.
«Θέλουν να είναι έτοιμοι όταν οι δόσεις είναι έτοιμες ...
Δουλεύουμε παράλληλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης