Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δάνειο 90 εκατ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για την προμήθεια εμβολίων

Ουκρανία: Δάνειο 90 εκατ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για την προμήθεια εμβολίων
Μέχρι τώρα το Κίεβο έχει προμηθευτεί μια παρτίδα 500.000 δόσεων εμβολίων AstraZeneca από την Ινδία και έλαβε επιπλέον 215.000 δόσεις Sinovac από την Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Σε συμφωνία για δάνειο 90 εκατομμυρίων δολαρίων τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, προχώρησε η Ουκρανία με στόχο την προμήθεια εμβολίων κατά της COVID-19, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 17 Απριλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Η συμφωνία θα παρέχει κεφάλαια για την αγορά εμβολίων COVID-19 για την ανοσοποίηση του πληθυσμό της Ουκρανίας, επιπλέον του αριθμού των εμβολίων που ήταν εγγυημένα στο πλαίσιο της συνεργασίας COVAX και GAVI», ανέφερε το υπουργείο.

Στο 20%

Δεν αποκάλυψε πόσες δόσεις θα μπορέσει να αγοράσει η χώρα με πληθυσμό 41 εκατομμυρίων ανθρώπων.
«Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να επιτύχει τον πρωταρχικό της στόχο - πλήρη κάλυψη εμβολιασμού τουλάχιστον 20% του πληθυσμού της χώρας», ανέφερε το υπουργείο.

Υστέρηση

Η Ουκρανία έχει μείνει πίσω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.
Μέχρι στιγμής βασίστηκε σε μία παρτίδα 500.000 δόσεων εμβολίων AstraZeneca που αγοράστηκαν από την Ινδία και έλαβε στα τέλη Φεβρουαρίου, και 215.000 δόσεων Sinovac από την Κίνα στα τέλη Μαρτίου.
Τον Απρίλιο, το Κίεβο έλαβε επίσης 117.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μέσω του προγράμματος COVAX.
Το υπουργείο Υγείας είπε την Τρίτη ότι περίπου 540.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια με σχεδόν 43.000 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης