Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed - Στάση αναμονής στη Wall Street

Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed - Στάση αναμονής στη Wall Street
Μικρές απώλειες στη Wall εν μέσω ενός νέου μπαράζ αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Με οριακές κινήσεις κινήθηκαν σήμερα (27/4) οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών λίγο πριν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.
Με περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του δείκτη S&P 500 να έχουν γνωστοποιήσει τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα μέχρι σήμερα, το 80% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την ανάλυση της FactSet.
Η επενδυτική προσοχή στρέφεται σταδιακά στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, J. Powell.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Powell θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, επαναλαμβάνοντας ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αναμένεται να είναι προσωρινές.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη +0,01% στις 33.984μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,02 στις 4.186 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση -0,34% στις 14.090,22 μονάδες.

Η Tesla ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο, με τα έσοδα πάντως να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Μετά το κλείσιμο σήμερα ανακοινώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Alphabet.
Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly & Co. ανακοίνωσε κέρδη που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της United Parcel Service, ενώ και η 3M ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους.
Η General Electric ανακοίνωσε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, αν και σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων και πωλήσεις που έχασαν τις προβλέψεις.

Σε παγκόσμια έξαρση η covid, βυθίζεται στο χάος η Ινδία – Μέτωπο ΕΕ με AstraZeneca

Ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση της επιδημίας του κορωνοϊού βυθίζεται η Ινδία, η οποία έχει εξελιχθεί στο νέο παγκόσμιο επίκεντρο του ιού.
Αν και μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η Ινδία έμοιαζε να έχει θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πανδημία, σήμερα βιώνει το χειρότερο ξέσπασμα του ιού, καθώς εδώ και 6 συνεχόμενες ημέρες καταγράφει περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα παγκόσμια ρεκόρ.
Η κατάσταση είναι εκτός κάθε ελέγχου, με τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας να έχουν καταρρεύσει και με την ινδική κυβέρνηση να προσβλέπει στη διεθνή βοήθεια στην απέλπιδα προσπάθεια της να βάλει μια τάξη στο χάος που βιώνει σταδιακά από τις αρχές Μαρτίου, τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με ιδιαίτερη ένταση σε όλο τον πλανήτη, αναφέροντας πως τα κρούσματα αυξάνονται για 9η συνεχόμενη εβδομάδα και οι θάνατοι για 6η συνεχόμενη εβδομάδα.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τόσα κρούσματα παγκοσμίως όσα είχαν αναφερθεί συνολικά τους πέντε πρώτους μήνες της πανδημίας.

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των τραπεζών

Με ήπιες απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των ανακοινώσεων της Federal Reserve και των στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών για το α΄τρίμηνο του 2021.
Στο ταμπλό, η μετοχή της πετρελαϊκής BP κατέγραψε άλμα 2,6% ύστερα από την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα ενισχυμένα έσοδα από τις συναλλαγές σε φυσικό αέριο.
Η μετοχή της τράπεζας HSBC, της οποία οι δραστηριότητες είναι κυρίως επικεντρωμένες στην Ασία, σημείωσε άνοδο 0,9% μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών τριμηνιαίων κερδών καθώς η επιτυχημένη κυκλοφορία εμβολίων σε βασικές της αγορές υπόσχεται πιο αισιόδοξες οικονομικές προοπτικές.
Ωστόσο, η μετοχή της UBS σημείωσε πτώση 3,5% καθώς υπέστη πλήγμα 774 εκατ. δολαρίων από την κατάρρευση του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου Archegos, γεγονός που επισκίασε την καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 14% των τριμηνιαίων καθαρών κερδών.

Γερμανία - Αναβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη το 2021 - Στο 3,5% από 3%

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων της για την οικονομία προχώρησε η κυβέρνηση στη Γερμανία.
Ειδικότερα, ο πήχης για την ανάπτυξη το 2021 ανεβαίνει στο 3,5% από 3% που ήταν προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ για το 2021 αναμένεται επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 3,6%.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό αναμένεται στο 2,2% για το 2021 και στο 1,5% για το 2022.
«Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης βασίζονται στην υπόθεση ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό που περιορίζουν τις επαφές στους δημόσιους χώρους θα χαλαρώσουν σταδιακά κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2021» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Κέρδη 2,6 δισ. δολάρια για τη BP το πρώτο τρίμηνο 2021

Πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωση η βρετανική εταιρεία Ενέργειας ΒΡ.
Τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου της BP, ανήλθαν σε 2,6 δισ. δολάρια, από 115 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο και 791 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020.
H BP ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας το 2020, καθώς η παγκόσμια κρίση υγείας επηρέασε σοβαρά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με τον CEO Bernard Looney να περιγράφει την περίοδο αυτή ως την πιο δύσκολη στην καριέρα του.

UBS: Πλήγμα 774 εκατ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos

Στα 1,8 δισ. δολ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της UBS στο α΄τρίμηνο του 2021, με το πλήγμα στα έσοδα από την κατάρρευση του fund Archegos να ανέρχεται στα 774 εκατ. δολ.
Η UBS δήλωσε ότι είχε εξέλθει από την έκθεση στο Archegos και τυχόν σχετικές απώλειες το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν «άυλες» για την τράπεζα.
Ορισμένες τράπεζες έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse, η οποία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα καθαρή ζημιά για το τρίμηνο μετά από 4,4 δισ. ελβετικά φράγκα (4,8 δισ.δολάρια) που επλήγησαν από την κατάρρευση του ίδιου αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης στις ΗΠΑ.

HSBC: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο α΄τρίμηνο 2021

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της HSBC Holdings στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς οι πιστωτικές απώλειες αντιστράφηκαν και η τράπεζα επέστρεψε στα κέρδη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 6,4 δισ. δολ. τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας την εκτίμηση για κέρδη 4,3 δισ. δολ, όιπως ανακοίνωσε η τράπεζα με έδρα στο Λονδίνο.
«Η παγκόσμια τραπεζική και οι αγορές είχαν ένα καλό τρίμηνο και είδαμε σταθερή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πλούτου και της εμπορικής χρηματοδότησης της Ασίας, καθώς και των στεγαστικών στο Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn.
Τα έσοδα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% περίπου στα 12,99 δισ. δολάρια, εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων σε όλες τις δραστηριότητες της παγκοσμίως.

Ήπια πτώση στην Ασία

Μικρή πτώση κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ λόγω Fed και ΑΕΠ.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,4% στις 4.021 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,46%, στις 28.991,89 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση -0,76%, στις 1.903,89 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,2% στις 28.898 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 3.442 μονάδες.
Ο Sensex σημείωσε άνοδο +0,1% στις 48.749 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης