Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ο κανόνας των... 3 - Αγορές μετοχών, ουδετερότητα σε εταιρικά ομόλογα, πώληση κρατικών ομολόγων

BlackRock: Ο κανόνας των... 3 - Αγορές μετοχών, ουδετερότητα σε εταιρικά ομόλογα, πώληση κρατικών ομολόγων

Ενώ στις ΗΠΑ η ανάπτυξη θα αρχίσει να κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο υπόλοιπος κόσμος θα αρχίσει να ανακάμπτει

Σχετικά Άρθρα
Να μείνουν αισιόδοξοι στις μετοχές, ουδέτεροι στα εταιρικά ομόλογα και μικρές θέσεις στα κρατικά ομόλογα.

Αυτός είναι ο κανόνας στην παρούσα φάση για έναν επιτυχημένο επενδυτή σύμφωνα με την BlackRock, δηλώνοντας ότι θα πρέπει τα χαρτοφυλάκια να αυξήσουν τον κίνδυνό τους καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη βρίσκει ρυθμό.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι στον ορίζοντα, όπως μια «υπερβολική αντίδραση της αγοράς σε εξαιρετικά θετικά δεδομένα ανάπτυξης» τους επόμενους μήνες, με περιόδους μεταβλητότητας καθώς η Fed προσπαθεί να παραμείνει «πίσω από την καμπύλη» του πληθωρισμού.
im-330372.jpg

Προβληματισμός για τις αναδυόμενες αγορές

Σύμφωνα με την BlackRock, δεν αποκλείεται να δούμε δυσκολίες στα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών, γι' αυτό και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των θέσεων σε μετοχές της εν λόγω περιοχής.
Επί της ουσίας, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε μια νέα εποχή, όπου η παγκόσμια οικονομία παλεύει με την πανδημία αλλά τροφοδοτείται από τις ΗΠΑ.
Άλλες περιοχές ακόμη δεν έχουν συμβάλει στην παγκόσμια ανάκαμψη, αλλά αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανεβάσουν ρυθμούς.
Έτσι, ενώ στις ΗΠΑ η ανάπτυξη θα αρχίσει να κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο υπόλοιπος κόσμος θα αρχίσει να ανακάμπτει, με τη βοήθεια των εμβολίων.

Καμία ανησυχία για την πολιτική της Fed

Ένας μεγάλος φόβος των αγορών σήμερα είναι εάν η Fed διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της, η οποία και πάλι δεν έχει αφομοιωθεί πλήρως, σύμφωνα με την BlackRock.
«Βλέπουμε ότι οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τη δυνατότητα της Fed να επιτύχει μεσοπρόθεσμα υψηλότερο πληθωρισμό, καθώς φαίνεται να αντισταθμίζει τις επίμονες πιέσεις του παρελθόντος.
Γι 'αυτό η BlackRock εκτιμά ότι η κατεύθυνση για τις αποδόσεις είναι υψηλότερη, όμως η συνολική προσαρμογή θα είναι πολύ πιο ήπια από ό, τι θα περίμενε κανείς στο παρελθόν βάσει της δυναμικής της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης