Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σίγησε ο ιμάμης της Αγίας Σοφίας

Σίγησε ο ιμάμης της Αγίας Σοφίας

Κατά τους προηγούμενους μήνες είχε αναμειχθεί σε πολιτικά ζητήματα

Από τις 8 Απριλίου έχει χηρεύσει η θέση του ιμάμη Mehmet Boynukalin της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel Online υπό τον τίτλο «ο ιμάμης που σίγησε», εμφανίζοντάς τον να παραιτείται αιφνιδιαστικά από τη θέση του έπειτα από θητεία περίπου οκτώ μηνών.
Ένα αξίωμα που του εξασφάλιζε ιδιαίτερη επιρροή πράγμα που εγείρει πολλά ερωτηματικά, καθώς ο λόγος που επικαλείται, ότι θέλει δηλαδή να επιστρέψει και πάλι στα ακαδημαϊκά καθήκοντά του, δεν πείθει.
Ο Boynukalin, ο οποίος συνδέεται οικογενειακά με το πολιτικό Ισλάμ στην Τουρκία, χαίρει υποστήριξης από συντηρητικούς θρησκευτικούς κύκλους.
Σύμφωνα με την πολιτολόγο Pinar Tremblay, η απόφασή του να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση μάλλον δεν ήταν απόλυτα οικιοθελής.

Αντιδράσεις από κύκλους του AKP

Τους προηγούμενους μήνες ο ιμάμης είχε αναμιχθεί σε πολιτικά ζητήματα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από ορισμένους πολιτικούς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Όπως επισημαίνεται η πρώτη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε μέλη του κόμματος και τον ιμάμη έγινε στις 7 Μαρτίου.
Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονιών με θύματα γυναίκες στην Τουρκία και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών απασχολούσε την κοινή γνώμη. Με σχόλιό του στο Twitter ο Boynukalin θέλησε να το υποβαθμίσει αναφέροντας ότι "η δολοφονία είναι πάντα δολοφονία. Το φύλο δεν έχει σημασία", συμπληρώνοντας ακόμα ότι "οι συνεχείς αναφορές σε γυναικοκτονίες δεν είναι παρά προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, που θέλουν να κάνουν τη γυναίκα εχθρό του άνδρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης