Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων προσεγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας

ΠΟΥ: Ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων προσεγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας
Ο εβδομαδιαίος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σχεδόν διπλασιάστηκε τους τελευταίους δύο μήνες παγκοσμίως, πλησιάζοντας το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Σήμα κινδύνου για την ανησυχητική αύξηση νέων κρουσμάτων τα οποία έχουν προσεγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας, εξέπεμψε ο επικεφαλής του Παγκόσσμου Οργανισμού Υγειάς Τedros Adhanom Ghebreyesus, σε ενημέρωση δημοσιογράφων την Παρασκευή 16 Απριλίου σύμφωνα με δημοσίευμα του CNB/
«Τα κρούσματα και οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς», ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου που επικεντρώθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα και την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.
Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το διαδοθεί ακόμη περισσότερο η πανδημία στην Παπούα Νέα Γουινέα και πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η χώρα να λάβει περισσότερα εμβόλια το συντομότερο δυνατό.

Διπλασισσμός

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα σχεδόν διπλασιάστηκε τους τελευταίους δύο μήνες.
Αυτό πλησιάζει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης που έχουμε δει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας», συνέχισε.
«Ορισμένες χώρες οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν αποφύγει την εκρητική μετάδοση του Covid-19 βλέπουν τώρα απότομες αυξήσεις συα νέα κρούσματα», δήλωσε ο Tedros, αναφέροντας την Παπούα Νέα Γουινέα ως παράδειγμα.

Αναπροσαρμογή

Ο Tedros είπε ότι η Υπηρεσία Υγείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεχίσει να αξιολογεί την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και να «προσαρμόζει ανάλογα τις κατευθύνησεις».
«Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μήνυμά μας προς όλους τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες παραμένει το ίδιο.
Όλοι πρέπει να διαδραματίσουμε ρόλο για τον τερματισμό της πανδημίας », είπε.
Πάνω από 139 εκατομμύρια κρούσματα Covid έχουν αναφερθεί παγκοσμίως, με 2,9 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

«Σοκαριστική ανισορροπία»

Ο Tedros δημείωσε ότι μία από τις κύριες προτεραιότητες του ΠΟΥ είναι να αυξήσει την εμβέλεια του προγράμματος COVAX, μιας πρωτοβουλίας που εργάζεται με στόχο την ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια Covid σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βοηθήσει όλες τις χώρες να τερματίσουν την πανδημία.
Με βάση σχέδιο COVAX αναμενόταν να παραδοθολυν σχεδόν 100 εκατομμύρια εμβόλια έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά εχουν διανεμηθει μόνο 38 εκατομμύρια δόσεις.
Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα είναι σε θέση να καλύψει τους επόμενους μήνες, και έχει καταδικάσει αυτό που περιγράφει ως «σοκαριστική ανισορροπία» στη διανομή εμβολίων μεταξύ χωρών υψηλού και χαμηλού εισοδήματος.

Εγωιστική στάση

Ο ΠΟΥ επέκρινε επίσης χώρες που έχουν ζητήσει τις δικές τους προμήθεις εμβολίων εκτός της πρωτοβουλίας COVAX για πολιτικούς ή εμπορικούς λόγους.
Στις αρχές του έτους, ο Tedros προειδοποίησε ότι ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα μιας «καταστροφικής ηθικής αποτυχίας» όσον αφροά την ανισότητα των εμβολίων.
Επισήμανε ότι η εγωιστική προσέγγιση στη προμήθεια των εμβολίων θα αφήσει τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου σε κίνδυνο, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση ήταν «αυτοκαταστροφική», καθώς θα παρατείνει την υγειονομική κρίση.
COVID_CASES.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης