Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων covid στην Ινδία – Πάνω από 200.000 σε ένα 24ωρο

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων covid στην Ινδία – Πάνω από 200.000 σε ένα 24ωρο
Εκτός ελέγχου η επιδημία στο πιο πλούσιο κρατίδιο της Ινδίας
Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, η οποία για πρώτη φορά ανέφερε πάνω από 200.000 μολύνσεις.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 200.739 μολύνσεις και 1.038 θάνατοι.
Οι αριθμοί αυτοί έχουν ως αποτέλεσμα η Ινδία να μετρά 173.123 νεκρούς (4η παγκοσμίως) και πάνω από 14 εκατομμύρια μολύνσεις που την φέρνουν στη δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, και ενώ καταγράφονται ακόμα και ελλείψεις οξυγόνου σε νοσοκομεία σε ορισμένα ομόσπονδα κράτη, μεγάλα πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα για μια μεγάλη ινδουιστική θρησκευτική γιορτή και παρά τα περιοριστικά μέτρα.
Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να κάνουν το μπάνιο τους στον Γάγγη την τρίτη ημέρα της εορτής Κουμπ Μελά.
Ελάχιστοι από τους προσκυνητές φόραγαν μάσκες ή τηρούσαν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.
Ενώ κατέγραφε λιγότερα από 10.000 κρούσματα την ημέρα στην αρχή της χρονιάς, η Ινδία πλέον είναι η χώρα που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη από τη 2η Απριλίου, με την κυβέρνηση Modi να επιρρίπτει την ευθύνη στην παραβίαση των μέτρων κοινωνικής απόστασης και περιορισμού των επαφών από πολλούς πολίτες.
Οι αρχές στο πλουσιότερο ομόσπονδο κράτος της Ινδίας, τη Μαχαράστρα, επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας – καταγράφει σχεδόν το ένα τέταρτο των μολύνσεων – αναμένεται να επιβάλλουν νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα από σήμερα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης