Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επιδείνωση των προοπτικών, στο 10% το έλλειμμα και στο 159% το χρέος για το 2021

Ιταλία: Επιδείνωση των προοπτικών, στο 10% το έλλειμμα και στο 159% το χρέος για το 2021

Αναθεωρούνται πτωτικά και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στο 4,1% φέτος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες που έκαναν λόγο για άνοδο του ΑΕΠ 6% το 2021 και 4,3% το 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 29/3

Σχετικά Άρθρα
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι πιθανό να πλησιάσει το 10% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για δεύτερο έτος, καθώς τα διαδοχικά τοπικά lockdowns που αποφασίζονται αναγκάζουν τη χώρα να αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες, σύμφωνα με πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021.
Μια τέτοια προβολή των οικονομικών στοιχείων είναι πιθανό να περιλαμβάνεται στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο που αναμένεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi να καταθέσει στα μέσα Απριλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης μεγαλύτερο ύψος χρέους για το 2021, στο 159% του ΑΕΠ, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Blooomberg.
Να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι οριστικά και υπόκεινται σε αναθεώρηση, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ανάπτυξη

Τον Οκτώβριο η προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον πρώην πρωθυπουργό Giuseppe  Conte προέβλεπε έλλειμμα στο 7% φέτος και στο χρέος στο 156% του ΑΕΠ.
Οι προβλέψεις θα δείξουν επίσης ότι η οικονομία αναπτύσσεται μόνο 4,1% φέτος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις να κάνουν λόγο για άνοδο 6% και στη συνέχεια 4,3% το 2022, ανέφερε το Reuters στις 29 Μαρτίου.

Σταθεροποίηση

Ο Draghi ηγείται μιας κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον Φεβρουάριο που έχει στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
Η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, με περισσότερους από 100.000 θανάτους, και συρρίκνωση του ΑΕΠ σχεδόν 9% πέρυσι.

Δημοσιονομικός εκτροχιασμός

Η κυβέρνηση έχει δαπανήσει περισσότερα από 130 δισ. ευρώ για μέτρα τόνωσης και σύντομα θα ζητήσει έγκριση από το κοινοβούλιο για περαιτέρω διεύρυνση του δημσιονομικού ελλείμματος φέτος.
Η επιβράδυνση του προγράμματος εμβολιασμών και τα περιοριστικά μέτρα έχουν διογκώσει το μηνιαίο κόστος μεταξύ 10 και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης