Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μιανμάρ: 64 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τον στρατό - Ανάμεσά τους κι ένα 5χρονο παιδί

Μιανμάρ: 64 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τον στρατό - Ανάμεσά τους κι ένα 5χρονο παιδί
Το καθεστώς γιορτάζει σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της χούντας που έχει δολοφονήσει ως σήμερα 400 ανθρώπους
Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι από 64 διαδηλωτές, δολοφονήθηκαν σήμερα (27/3) στην Μιανμάρ, μεταξύ των οποίων κι ένα 5χρονο αγόρι, από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος την ώρα που ο αρχηγός της χούντας σε τηλεοπτική του δήλωση έλεγε ότι «ο στρατός θα προστατεύσει τον λαό και θα αγωνιστεί για τη δημοκρατία».
Το καθεστώς γιορτάζει σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και χιλιάδες άνθρωποι με αφορμή τον εορτασμό διαδήλωναν κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου που κατέλαβε με τη βία την εξουσία.
Οι δρόμοι του Γιανγκόν, του Μανταλάι και άλλων πόλεων, γέμισαν σημαίες της Μιανμάρ και συνθήματα για δημοκρατία και ελευθερία με χιλιάδες ανθρώπους να αψηφούν την προειδοποίηση ότι οι δυνάμεις καταστολής θα ανοίξουν πυρ.
Τους τελευταίους 2 περίπου μήνες, περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στη Μιανμάρ καθώς οι πολίτες αρνούνται να σταματήσουν τις διαδηλώσεις κατά της στρατιωτικής χούντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης