Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Γερμανία: Στα 2 δις ευρώ το κόστος

Johnson: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Γερμανία: Στα 2 δις ευρώ το κόστος
Να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο θέλει η Γαλλία – Στα 2 δις ευρώ το κόστος από την αναστολή λέει η Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό παρείχε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson ύστερα από τις διαδοχικές αποφάσεις που έχουν λάβει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σχετικά με την προσωρινή αναστολή του εν λόγω εμβολίου.
«Αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές και λειτουργεί εξαιρετικά καλά,
Είναι επίσης σχετικά εύκολο να διανεμηθεί και διατίθεται σε τιμή κόστους» ανέφερε ο Boris Johnson, τη στιγμή που την εμφάνιση τους έχουν κάνει και οι πρώτες αντιδράσεις στις αποφάσεις αναστολής των εμβολιασμών.

Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο

Η Γαλλία ζήτησε από τους αρμόδιους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες να ξεκαθαρίσουν μεθαύριο, Πέμπτη 18/3, τα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, τη στιγμή που ενισχύονται οι φωνές που υποστηρίζουν πως η αναστολή των εμβολιασμών προκαλεί μεγαλύτερο κακό από ότι καλό για τη δημόσια υγεία.
Το Reuters μάλιστα επικαλείται δηλώσεις του Nicola Magrini, γενικού διευθυντή του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων, ο οποίος αναφέρει πως η επιλογή αναστολής των εμβολιασμών είναι πολιτική.
Ο Magrini χαρακτήρισε ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca και δήλωσε πως η αναλογία κόστους οφέλους απ' αυτό είναι «ευρέως θετική», καθώς όπως είπε, υπήρξαν οκτώ θάνατοι και τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών έπειτα από εμβολιασμούς στην Ιταλία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Veran, ο οποίος είπε πως η αναλογία κινδύνου - οφέλους για το εμβόλιο παραμένει θετική.
«Αναμένουμε μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης κάποιου είδους ετυμηγορία από την ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα που θα μας επιτρέψει να επαναλάβουμε την εμβολιαστική εκστρατεία» υποστήριξε ο Veran.

Γερμανία: 2 δις ευρώ το κόστος της αναστολής των εμβολιασμών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) η προσωρινή αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca θα μπορούσε να κοστίσει στην γερμανική οικονομία έως και 2 δις ευρώ.
«Εάν ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca ανασταλεί για μία εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι και η ανοσοποίηση μετατίθεται για μισή εβδομάδα αργότερα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, αυτό συνεπάγεται επιμήκυνση του lockdown κατά τουλάχιστον μισή εβδομάδα.
Το συνολικό οικονομικό κόστος θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να ανέλθει γρήγορα στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Εάν η καθυστέρηση οδηγήσει στο να χάσουμε τη μάχη κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας, το κόστος θα είναι σίγουρα σημαντικά υψηλότερο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Hubertus Bardt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης