Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μιανμάρ: Τουλάχιστον δύο νεκροί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων – Αρκετοί οι τραυματίες

Μιανμάρ: Τουλάχιστον δύο νεκροί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων – Αρκετοί οι τραυματίες
Την Κυριακή 14/3 χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους σε πολλές πόλεις της Μιανμάρ
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ για να διαλύσει τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη Μιανμάρ κατά της στρατιωτικής χούντας, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή 14/3 αυτόπτης μάρτυρας και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ένας κάτοικος της πόλης Μπάγκο κοντά στη Ρανγκούν, δήλωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από σφαίρα και αρκετοί τραυματίστηκαν.
Επίσης, ακόμη ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην πόλη Χπακάντ στη βόρεια πολιτεία Καχίν, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Την Κυριακή 14/3 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Μιανμάρ, όπως στη Ρανγκούν όπου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε διάφορα σημεία της πόλης, αφού έστησαν οδοφράγματα με συρματόπλεγμα και σάκους με άμμο για να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας.
Μάλιστα, σε μία από τις συγκεντρώσεις άνθρωποι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας «χρειαζόμαστε δικαιοσύνη».
Στη συνοικία Χλάινγκ Θαρ Γιάρ της Ρανγκούν οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, ενώ στην πόλη Μονίουα, στην κεντρική Μιανμάρ, οι κάτοικοι ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν δική τους τοπική κυβέρνηση και αστυνομία.
Σημειώνεται ότι πάνω από 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, ενώ τουλάχιστον 2.100 έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (AAPP).
Μόνο χθες (13/3), τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Στο μεταξύ, ο Mahn Win Khaing Than, που ορίσθηκε προσωρινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την Επιτροπή Εκπροσώπησης της Συνέλευσης της Ενωσης (των δύο σωμάτων που απαρτίζουν το κοινοβούλιο της χώρας), απευθύνθηκε για πρώτη φορά προς τον λαό της χώρας μέσω του Facebook στις 13/3 και προανήγγειλε ότι η Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στην παρανομία, θα νομοθετήσει ώστε οι πολίτες «να έχουν το δικαίωμα να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους», καθώς και ότι η διακυβέρνηση θα ανατεθεί σε «υπηρεσιακή λαϊκή διοικητική ομάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης