Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος το 2021 για στήριξη της οικονομίας και εμβολιασμούς

Draghi  (Ιταλία): Περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος το 2021 για στήριξη της οικονομίας και εμβολιασμούς
Ήδη έχει εγγραφεί στο προϋπολογισμό πακέτο μέτρων ύψους 32 δισ. ευρώ ενώ ο πρωθυπουργός Mario Draghi δήλωσε ότι θα ζητήσει την έγκριση νέων δημοσιονομικών μέτρων τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα

Την περαιτέρω αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2021 ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi και επικαλέσθηκε στο στόχο στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και επιτάχυνσης των εμβολιαστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
«Θα προτείνω στο κοινοβούλιο ... μια νέα αύξηση του ελλείμματος», δήλωσε ο Draghi, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από ένα μήνα επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της Ρώμης ήταν δημοσιονομικό έλλειμμα ΑΕΠ 8,8% το 2021, μια ελαφρά υποχώρηση από 9,5% το 2020, όταν η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,9% - η μεγαλυτερη ύφεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αύξηση δαπανών

Ο Draghi δήλωσε ότι θα καταθέσει νέο πακέτο μέτρων τόνωσης την επόμενη εβδομάδα με το οποίο θα επεκτείνει τα τρέχοντα προγράμματα, θα ενισχύσει τη στήριξη του εισοδήματος για τους φτωχούς και θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την αποζημίωση των επιχειρήσεων των οποίων τα έσοδα έχουν πληγεί τα υγειονομικά μέτρα.
Το πακέτο μέτρων, ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ είχε ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο Draghi δήλωσε ότι θα ζητήσει την εξουσιοδότηση από το κοινοβούλιο τον Απρίλιο για περαιτέρω αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών.

Εμβολιασμοί

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ιταλική αρχή φαρμάκων διατύπωσε τη γνώμη ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca και των πρόσφατων θανάτων ατόμων που είχαν εμβολιαστεί, γεγονός που ώθησε τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και τη Βουλγαρία να αναστείλουν τη χρήση του και η Ιταλία να μπλοκάρει μια παρτίδα εξαγωγών προς την Αυστραλία.
Η Ιταλία εμβολιάζει περίπου 170.000 άτομα την ημέρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Ο στόχος είναι να τριπλασιαστεί ο ρυθμός σύντομα».

www.bankingnews.gr



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης