Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων HΠΑ: Όσοι εμβολιαστούν δεν χρειάζονται μάσκες – Όχι ακόμη στα ταξίδια

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων HΠΑ: Όσοι εμβολιαστούν δεν χρειάζονται μάσκες – Όχι ακόμη στα ταξίδια
Οι απόψεις για το ζήτημα διίστανται καθώς ο Fauci που εκπροσωπεί την αμερικανική κυβένρηση για τον κορωνοιό έχει αναφέρει ότι οι μάσκες μπορεί να παραμείνουν έως το 2022.
Σχετικά Άρθρα

Τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες, μπορούν πλέον να συγκεντρωθούν σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκες, επίσης δεν απαιτούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίηση, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ σε ανακοίνωση τους.
Ωστόσο οι απόψεις για το ζήτημα διίστανται καθώς ο Fauci που εκπροσωπεί την αμερικανική κυβένρηση για τον κορωνοιό έχει αναφέρει ότι οι μάσκες μπορεί να παραμείνουν έως το 2022.
«Υπάρχουν μερικές δραστηριότητες που οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να ξαναρχίσουν», δήλωσε η διευθυντής του CDC Rochelle P. Walensky.
«Η χαλάρωση ορισμένων μέτρων για τα εμβολιασμένα άτομα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ποσοστού εμβολιασμένων για COVID-19».
Τα άτομα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Moderna ή Pfizer-BioNTech, ή δύο εβδομάδες μετά το εφάπαξ εμβόλιο Johnson και Johnson.
Το CDC υποστηρίζει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα ή να απομακρύνονται από άλλους που είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι ή από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Κατά το CDC «διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσο COVID-19».
Επίσης, δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε tests ή σε καραντίνα εάν είναι ασυμπτωματικοί μετά από έκθεση σε άτομα που έχουν επιβεβαιωθεί ή είναι ύποπτα για COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον κορωνοιό.

Τα χαλαρά μέτρα δεν θα ισχύουν για όλους

Ωστόσο αυτά τα νέα μέτρα δεν μπορούν να ισχύουν για όλους.
Πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει επίσης να απομονωθούν και να υποβληθούν σε tests εάν έχουν συμπτώματα ενώ έχουν εμβολιαστεί .
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με το εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και εάν είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν ασυμπτωματική λοίμωξη.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία λέει ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα όπως η μάσκα, η φυσική απόσταση και το συχνό πλύσιμο των χεριών όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο ή επισκέπτονται μη εμβολιασμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19.

Να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια

Όσον αφορά τα ταξίδια, η Walensky λέει ότι το CDC διατηρεί την τρέχουσα καθοδήγησή του ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα «μη απαραίτητα» ταξίδια.
«Κάθε φορά που υπάρχει κύμα ταξιδίων, έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η Walensky.
«Προσπαθούμε πραγματικά να περιορίσουμε τα ταξίδια σε αυτήν την τρέχουσα χρονική περίοδο και ελπίζουμε ότι η επόμενη καθοδήγησής μας θα έχει περισσότερη τεκμηρίωση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι, ίσως να ταξιδεύουν μόνο αυτοί».
Στις ΗΠΑ «59 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 και περίπου 31 εκατομμύρια ή 9,2% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης