Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Γαλλίας: Προβλέψεις για «αναιμική» ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του 2021

Τράπεζα της Γαλλίας: Προβλέψεις για «αναιμική» ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του 2021

Η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται 5% κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως και το τέλος Μαρτίου, εκτιμά η Τράπεζα της Γαλλίας

Σχετικά Άρθρα

Η γαλλική οικονομία θα αποφύγει μια δεύτερη ύφεση στην πανδημία Covid καθώς η σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας αρκεί για να τροφοδοτήσει την «ελαφρά ανάπτυξη» το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Τράπεζα της Γαλλίας την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Πρόδρομα στοιχεία

Βάσει των μηνιαίων ερευνών της με δείγμα 8.500 εταιρείες, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται περίπου 5% από τα επίπεδα πριν από την κρίση από τον Δεκέμβριο και θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση μέχρι τον μέχρι τον Μάρτιο.
Οι επιχειρηματίες στη βιομηχανία και στις κατασκευές αναμένουν μια μικρή βελτίωση αυτόν τον μήνα, ενώ οι αυτοί στις υπηρεσίες προβλέπουν στασιμότητα
Η έρευνα δείχνει ότι η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη φάση από την προβλεπόμενη, με τους οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Bloomberg να αναμένουν ότι η δραστηριότητα θα συρρικνωθεί 0,4% αυτό το τρίμηνο ύστερα από πτώση 1,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020.

Αβεβαιότητα

Η γαλλική κυβέρνηση έκανε μόνο οριακές αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του 2021, επιλέγοντας απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων αντί για ένα καθολικό lockdown .
Στο πρώτο lockdown τον περασμένο Απρίλιο, η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε κατά 31% από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από την πανδημία.
Ωστόσο, η Τράπεζα της Γαλλίας προειδοποίησε ότι υπάρχει «ευρεία αβεβαιότητα» γύρω από τις προβλέψεις του Μαρτίου που θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα του κυβερνητικού προγράμματος εμβολιασμών, την εξάπλωση νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού και την πιθανότητα αυστηρότερων, τοπικών περιοριστικών μέτρων.
«Οι επιχειρηματικές προσδοκίες αντικατοπτρίζουν τη στάση αναμονής εν όψει αυτού του υψηλού βαθμού αβεβαιότητας», υποφράμμισε η Τράπεζα της Γαλλίας. 
Σταθεροποίηση της γαλλικής οικονομίας

Franceeeeeeeeee.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης