Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Στα 100 δισ. ευρώ τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων για το 2021

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Στα 100 δισ. ευρώ τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων για το 2021
Επιπλέον 1 δισ. ευρώ θα δοθεί στη βιομηχανία για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Bruno Le Maire
Σχετικά Άρθρα

Η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει το ρυθμό υλοποίησης των μέτρων τόνωσης της οικονομίας, διοχετεύοντας επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη της βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Bruno Le Maire, τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.
Στόχος είναι η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη, με την υιοθέτηση μέτρων τόνωσης προς τις επιχειρήσεις ύψους 100 δισεκατομμύρια ευρώ του ευρώ έως τα τέλη του 2022.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι τα μέτρα τόνωσης έφτασαν συνολικά τα 450 δισ. ευρώ ήτοι στο 20% του ΑΕΠ.
Ο Le Maire είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης του συνολικού ποσού των μέτρων τόνωσης, καθώς τα επιπλέον χρήματα για τον βιομηχανικό κλάδο θα ανακατευθυνθούν από άλλα προγράμματα του σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας όπου η απορρόφηση ήταν πιο αργή.

Βιομηχανία

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα, ο οποίος έχει εδώ και καιρό χάσει θέσεις ως προς την ανταγωνιστικότητα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια μικτή ομάδα βιομηχανιών, όπως η αεροδιαστημική, η επεξεργασία τροφίμων, τα φαρμακευτικά προϊόντα και είδη πολυτελείας.
Είπε ότι τα επιπλέον κεφάλαια θα κατανεμηθούν κυρίως σε επιπλέον 600 εκατομμύρια ευρώ σε φοροαπαλλαγές προκειμένου να ενθαρρύνουν τις βιομηχανικές εταιρείες να επενδύσουν στην ψηφιακή τους μετάβαση.
Το υπουργείο θα διαθέσει επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις στη μεταποίηση, με στόχο την επέκταση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για μετεγκατάσταση των εταιρειών από το εξωτερικό στη Γαλλία.

Τα μέτρα

Ο Le Maire δήλωσε ότι οι πόροι των μέτρων τόνωσης για τις επιχειρήσεις κατανέμονται συντομότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, καθώς 11 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν πέρυσι και άλλα 16 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί ήδη φέτος, πλέον των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε φορολογικές απαλλαγές και άλλες εκπτώσεις σε εισφορές που καταβάλλουν οι γαλλικές επιχειρήσεις.
O Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να επιτύχει στόχο 40 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021 των ενισχύσεων προς τη βιομηχανία και να επιτύχει ανάπτυξη 6% ανεξάρτητα από τους τυχόν υγειονομικούς περιορισμούς για την επέκταση της πανδημίας.
«Στόχος μου είναι να επιταχύνω την υλοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης