Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με χτύπημα το Ιράν, μετά την επίθεση με ρουκέτες σε αμερικανική βάση

Ιράκ: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με χτύπημα το Ιράν, μετά την επίθεση με ρουκέτες σε αμερικανική βάση
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η επίθεση ταιριάζει με το προφίλ ενός πλήγματος από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι θεωρούν πως είναι απαραίτητο προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους έπειτα από την επίθεση με ρουκέτα την περασμένη εβδομάδα εναντίον της ιρακινής αεροπορικής βάσης Άιν αλ-Σάντα, η οποία στεγάζει αμερικανικές, ιρακινές δυνάμεις και δυνάμεις του συνασπισμού, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin.
Μιλώντας στo ABC o Austin είπε πως οι ΗΠΑ καλούν το Ιράκ να ερευνήσει γρήγορα το περιστατικό στη βάση, στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, και να προσδιορίσουν ποιος ευθύνεται.

Βλέπουν Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η επίθεση ταιριάζει με το προφίλ ενός πλήγματος από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.
«Θα χτυπήσουμε, αν αυτό νομίζουμε πως πρέπει να κάνουμε, σε χρόνο και τόπο δικής μας επιλογής.
Απαιτούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας», είπε ο Αμερικανός υ
Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει διαμηνυθεί στο Ιράν ότι μια ανταπόδοση των ΗΠΑ δεν θα συνιστούσε κλιμάκωση, ο Austin είπε πως το Ιράν είναι πλήρως ικανό να αξιολογήσει το πλήγμα και τις ενέργειες των ΗΠΑ.
«Αυτό που θα πρέπει να βγάλουν ως συμπέρασμα είναι, πάλι, πως θα προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας και η απάντησή μας θα είναι μελετημένη.
Θα είναι κατάλληλη», είπε ο Austin.
«Ελπίζουμε να διαλέξουν να κάνουν τα σωστά πράγματα», συνέχισε.

Η επίθεση

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, όμως ένας Αμερικανός εργολάβος πέθανε έπειτα από «καρδιακό επεισόδιο» ενώ προσπαθούσε να προστατευθεί από τις ρουκέτες, ανέφερε το Πεντάγωνο.
Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέκα ρουκέτες έπεσαν στη βάση, αλλά το Πεντάγωνο ήταν πιο επιφυλακτικό κάνοντας λόγο για δέκα «προσκρούσεις».
Είπε πως οι ρουκέτες φαίνεται να εκτοξεύθηκαν από διάφορα σημεία ανατολικά της βάσης, η οποία είχε αποτελέσει επίσης πέρυσι στόχο επίθεσης βαλλιστικού πυραύλου απευθείας από το Ιράν.
Δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων σε συνοριακό σημείο ελέγχου στη Συρία που χρησιμοποιείται από υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές, τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης