Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο υπερυπολογιστής Fugagu μίλησε… η διπλή μάσκα δεν έχει κανένα νόημα

Ο υπερυπολογιστής Fugagu μίλησε… η διπλή μάσκα δεν έχει κανένα νόημα
Σε προστατεύει η διπλή μάσκα; - Οι Ιάπωνες διαφωνούν
Σχετικά Άρθρα

Ο υπερυπολογιστής της Ιαπωνίας, ο θεωρούμενος και ως ισχυρότερος υπολογιστής στον κόσμο, ονόματι Fugagu, μίλησε και με βάση δεδομένα που ανέλυσε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διπλή μάσκα δεν λειτουργεί.

Σε προστατεύει η διπλή μάσκα;

Η διπλή μάσκα προσφέρει περισσότερη προστασία έναντι του COVID-19 έναντι μονής μάσκας;
Μέλη της προεδρίας Biden και τουλάχιστον ένας κυβερνήτης Πολιτείας αναφέρουν τα οφέλη της διπλής μάσκας.
Τον περασμένο μήνα, ο Anthony Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, είπε αρχικά, «δεν υπάρχουν δεδομένα που να δείχνουν ότι η διπλή μάσκα κάνει την διαφορά»
Στην συνέχεια έκανε τις γνωστές κωλοτούμπες του, λέγοντας ότι το CDC ερευνά «εάν δύο μάσκες μπορεί να είναι καλύτερες από μία» και πρόσθεσε ότι "έχει νόημα"… αλλά μέχρι τώρα δεν το ανέφερε επειδή είναι… επιστημονικός οργανισμός δεν εισηγείται αλλά μόνο ερευνά.
Στη συνέχεια, ο Fauci μιλώντας μη επιστημονικά, «εάν μια μάσκα χρησιμεύει ως φυσικό εμπόδιο, έχει νόημα και σίγουρα δεν μπορεί να βλάψει, οπότε οι δύο μάσκες μπορεί να βοηθούν περισσότερο
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom ζήτησε επίσης την χρήση διπλής μάσκας.

Τι λένε οι ιάπωνες

Μια προσομοίωση υπερυπολογιστή στην Ιαπωνία έδειξε ότι η χρήση δύο μασκών παρείχε ελάχιστο όφελος στην παρεμπόδιση του ιού.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας του Riken και το Πανεπιστήμιο Kobe κατέληξε στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα με αυτά που ανέφερε ο Fauci ότι η διπλή μάσκα είναι «κοινή λογική».
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον υπερυπολογιστή Fugaku για να μοντελοποιήσουν τη ροή σωματιδίων ιού από άτομα που φορούσαν διαφορετικούς τύπους και συνδυασμούς μάσκας.
Διαπίστωσαν ότι μια μάσκα χειρουργικού τύπου είχε 85% αποτελεσματικότητα στο να παρεμποδίσει τα σωματίδια εάν κάποιος την φοράει σωστά και μια μάσκα πολυουρεθάνης ήταν αποτελεσματική σχεδόν 89%.
Οι ερευνητές είπαν ότι η χρήση διπλής μάσκας δεν βοηθά επειδή δημιουργεί αντίσταση στην εκπνοή και εισπνοή και προκαλεί διαρροές γύρω από τις άκρες.
Η απόδοση της διπλής μάσκας απλά δεν λειτουργεί, έγραψε ο επικεφαλής ερευνητής Makoto Tsubokura.
Σε παρουσίαση του Riken Center for Computational Sciences αναφέρθηκαν τα εξής:  
«Το να φοράς δύο μάσκες δεν σημαίνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική».
«Είναι αρκετό να φοράς μια μη υφασμένη μάσκα απλώς πρέπει ο καθένας να την φοράει σωστά»
Οι ιάπωνες με στοιχεία αποκάλυψαν ότι η διπλή μάσκα δεν λειτουργεί αλλά ο Fauci συνεχίζει να παραπλανά τους αμερικανούς και δεν είναι η πρώτη φορά.
Pinakas_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης