Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οριακή άνοδος στις εξαγωγές τον Δεκέμβριο 2020 λόγω Κίνας

Γερμανία: Οριακή άνοδος στις εξαγωγές τον Δεκέμβριο 2020 λόγω Κίνας
Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αυξήθηκε στα 16,1 δισ. ευρώ
Οριακή αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, καθώς η σταθεροποίηση του εμπορίου με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ παλεύει να αναπτυχθεί εν μέσω lockdown, με στόχο την καταστολή του φορτίου υπόθεσης covid-19.
Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,1% τον μήνα μετά από αύξηση 2,3% το Νοέμβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,1% μετά από αύξηση 5,4% τον προηγούμενο μήνα.
Το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 16,1 δισ. ευρώ.

Ισχυρή ζήτηση από την Κίνα

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 11,6%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 8,4%. Οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 3,3% το Δεκέμβριο και οι εισαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 11,4%.
Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι ο βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας απέφυγε να συρρικνωθεί τον Δεκέμβριο, παρά το νέο lockdown, καθώς η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα βοήθησε τους κατασκευαστές προσανατολισμένους στις εξαγωγές να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Η γερμανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα υποβάθμισε τις προβλέψεις αύξησης του ΑΕΠ στο 3% φέτος, μια απότομη αναθεώρηση από την εκτίμηση του περασμένου φθινοπώρου στο 4,4%.
Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία πιθανότατα δεν θα φτάσει στο επίπεδο προ πανδημίας πριν από τα μέσα του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης