Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευελιξία στην αναδιάρθρωση του χρέους ζητεί από το ΔΝΤ ο πρόεδρος της Αργεντινής

Ευελιξία στην αναδιάρθρωση του χρέους ζητεί από το ΔΝΤ ο πρόεδρος της Αργεντινής
Η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται σε ύφεση από το 2018 και στη συνέχεια επλήγη από την πανδημία με ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernández προτρέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παραχωρήσει στη χώρα του πιο «ευέλικτους» όρους.
Επίσης προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνησή του να αυξήσει και πάλι τους εξαγωγικούς φόρους ή να αποκαταστήσει ποσοστώσεις, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Página / 12 .
Η Αργεντινή βρίσκεται εδώ και μήνες σε συνομιλίες με το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση των όρων ενός δανείου 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2018 που ζήτησε ο προκάτοχος του Fernandez, Mauricio Macri, για να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, σημειώνει το Reuters.
Ο Fernandez δήλωσε στη συνέντευξή του ότι ο υπουργός Οικονομικών Martin Guzman θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στο τέλος του μήνα με σκοπό να παρατείνει τις προθεσμίες για να δώσει στη χώρα περισσότερη ευελιξία - και κεφάλαια - για να αντιμετωπίσει τα εγχώρια προβλήματα.

Αύξηση φόρων

Ο πρόεδρος της Αργεντινής προειδοποίησε επίσης ότι θα μπορούσε να αυξήσει τους φόρους στις γεωργικές εξαγωγές ή να επιβάλει νέες ποσοστώσεις στους εξαγωγείς για να αμβλύνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.
«Το κράτος έχει μόνο δύο εργαλεία για την επίλυση του προβλήματος, δύο εργαλεία που θα προτιμούσε να μην χρησιμοποιήσει: αύξηση των εξαγωγικών φόρων ή εφαρμογή ποσοστώσεων», δήλωσε ο Fernandez.
«Σας λέω δημοσίως ότι δεν μπορώ να αφήσω αυτό να συνεχίσει να συμβαίνει, γιατί ο κίνδυνος είναι ότι, με την πανδημία, οι τιμές αυτών των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται και δεν είμαστε πρόθυμοι να το ανεχτούμε», πρόσθεσε.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε ύφεση από το 2018 και στη συνέχεια επλήγη από την πανδημία με ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού, ανεργία και άνοδο των τιμών.

www.bankingnews.r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης