Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπό αναθεώρηση η δασμολογική πολιτική έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΗΠΑ: Υπό αναθεώρηση η δασμολογική πολιτική έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχέδιο της ΕΕ για αναστολή 6 μηνών στους δασμούς για τις αερομεταφορές και την αγορά μετάλλων, σύμφωνα με αποκάλυψη του Bloomberg

Σχετικά Άρθρα
Τελεί υπό επανεξέταση η δασμολογική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στις εμπορικές σχέσεις με την Ευρώπη, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Να σημειωθεί ότί ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσε τις ΗΠΑ στις 27 Ιανουαρίου 2021 η νέα αμερικανική κυβέρνηση υπο τον πρόεδρο Joe Biden να άρει αμέσως τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και να εργαστεί από κοινού με τις ευρωπαϊκές αρχές στο πλαίσιο του ΠΟΕ για την επίλυση μιας μακροχρόνιας διαφοράς σχετικά με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, που αφορά του αερομεταφορείς Airbus και Boeing.
«Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους δασμούς που επιβάλλονται στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό το ζήτημα είναι επίσης υπό αναθεώρηση αυτή την περίοδο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Η εξάμηνη αναστολή

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει εξάμηνη αναστολή των δασμών προς τις ΗΠΑ στον πρόεδρο Joe Biden, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται σύντομα, κατά τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της επιτροπής, Eric Mamer, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Τα αγκάθια

Οι σύμβουλοι της Von der Leyen για το Εμπόριο της πρότειναν να επιδιώξει «πάγωμα» των δασμών που σχετίζονται τις αερομεταφορές και την αγορά των μετάλλων που έχουν πλήξει ευρωπαϊκά και αμερικανικά προϊόντα αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν οι πηγές του δημοσιεύματος.
Αυτό θα επέτρεπε στις δύο πλευρές να διαπραγματευτούν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης