Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Δασμοί ύψους 4 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα λόγω της Boeing

tags :
ΕΕ: Δασμοί ύψους 4 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα λόγω της Boeing
H EE δικαιώθηκε από τον ΠΟΕ για τις κρατικές ενισχύσεις στην αμερικανική εταιρεία - Τι συνέβη με την Airbus
Το δικαίωμα επιβολής δασμών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σε αμερικανικά αγαθά αξίας 4 δισ. δολαρίων κέρδισε η ΕΕ ως επανόρθωση στις κρατικές επιδοτήσεις που έλαβε η Boeing στις 13 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι σε μία ανάλογη υπόθεση, ο ΠΟΕ είχε αποφανθεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά αξίας 7,5 δισ. δολαρίων ως απάντηση σε παράνομες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην Airbus.
Όπως σχολιάζουν οι New York Times, αναμένεται να φανεί αν οι νέοι δασμοί θα πείσουν τελικά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να καταλήξουν σε συμβιβασμό για την άρση των δασμών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση στις ΗΠΑ να άρουν τους δασμούς, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη δεν έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να σταματήσει τις επιδοτήσεις στην Airbus.
Oι δασμοί δεν θα ενεργοποιηθούν άμεσα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ζητήσει την άδεια του ΠΟΥ για να επιβάλλει δασμούς, το οποίο μπορεί να το κάνει σε συνάντηση στις 26 Οκτωβρίου.
Οι Βρυξέλλες εξέδωσαν πέρυσι έναν προκαταρκτικό κατάλογο με τα αμερικανικά αγαθά που μπορεί να επιλέξουν για την επιβολή δασμών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης