Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία στο Ισραήλ - Αγνόησαν παντελώς το lockdown

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία στο Ισραήλ - Αγνόησαν παντελώς το lockdown
Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ παραμένει στα ύψη, χιλιάδες Εβραίοι παραβίασαν το lockdown
Σχετικά Άρθρα

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ παραμένει στα ύψη, εικόνες με χιλιάδες Εβραίους που παραβίασαν το lockdown καθώς συγκεντρώθηκαν για την κηδεία ραβίνου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Την Κυριακή 31/1 η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να παρατείνει για πέντε ημέρες τα περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει υψηλός παρά την εντατική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 που διεξάγεται στη χώρα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει να παρατείνει για τρίτη φορά το lockdown που επιβλήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, το τρίτο από την αρχή της επιδημίας.

Εικόνες συνωστιμού στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι παραβίασαν το lockdown για να συμμετάσχουν στην κηδεία ενός ραβίνου στην Ιερουσαλήμ.
Τον τελευταίο μήνα το Ισραήλ έχει εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερα από τρία εκατομμύρια κατοίκους, σε σύνολο 9 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Οι ισραηλινές αρχές έχουν δεσμευθεί να μοιραστούν τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από την εκστρατεία αυτή με τη φαρμακοβιομηχανία Pfizer με αντάλλαγμα τη γρήγορη παράδοση εμβολίων.
Ωστόσο και παρά την εκστρατεία εμβολιασμού, χάρη στην οποία έχει εμβολιαστεί το 24% του πληθυσμού της χώρας, το Ισραήλ κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερα από 3.500 κρούσματα covid-19. Σοβαρά κρούσματα έχουν καταγραφεί μεταξύ των Ισραηλινών που δεν έχουν εμβολιαστεί, με τους αξιωματούχους να εκτιμούν ότι γι’ αυτό ευθύνονται τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά, και στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης