Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση ΗΠΑ για τις συλλήψεις ρώσων ακτιβιστών υπέρ του Navalny

Παρέμβαση ΗΠΑ για τις συλλήψεις ρώσων ακτιβιστών υπέρ του Navalny
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την συστηματική χρήση σκληρών μεθόδων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων από τις ρωσικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή θα είναι όπως όλα δείχνουν η νέα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία με τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken να δείχνει από νωρίς τη στάση που θα ακολουθήσει.
Το State Department εξέδωσε ανακοίνωση λίγες μόλις ώρες μετά τις συλλήψεις ρώσων διαδηλωτών, καταδικάζοντας τις ρωσικές αρχές για την "σκληρή" απάντησή τους στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Ρωσία για την απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny.
"Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την συστηματική χρήση σκληρών μεθόδων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων από τις ρωσικές αρχές για δεύτερη συναπτή εβδομάδα", έγραψε ο Blinken στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Έκκληση προς τη Μόσχα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

"Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τη Ρωσία να απελευθερώσει αυτούς που έθεσε υπό κράτηση επειδή εξασκούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους", έγραψε μετά τις συλλήψεις πάνω από 2.200 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 520 στη Μόσχα.
Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την χώρα ακολουθούν εκείνες του περασμένου σαββατοκύριακου στο πλαίσιο της εκστρατείας των υποστηρικτών του Navalny για την απελευθέρωσή του. Ο Navalny συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από την Γερμανία όπου ανάρρωνε μετά την απόπειρα δολοφονίας του με νευροτοξικό δηλητήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης