Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 410.000 οι θάνατοι λόγω covid – Κανονικότητα από το φθινόπωρο

ΗΠΑ: Πάνω από 410.000 οι θάνατοι λόγω covid – Κανονικότητα από το φθινόπωρο
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εμβολιαστεί το 75% με 80% των Αμερικάνων είπε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως εάν εμβολιαστεί το 75% με 80% των Αμερικάνων έως τα μέσα ή τέλη καλοκαιριού, οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε μια κατάσταση κανονικότητας από το φθινόπωρο διατύπωσε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, τη στιγμή που οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 410.000.
Σε δηλώσεις του ο Fauci, ο οποίος ύστερα από μήνες στο περιθώριο, επέστρεψε και πάλι στο Λευκό Οίκο για να ενημερώσει την αμερικανική κοινή γνώμη, είπε πως σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μιλάμε για την απόλυτη κανονικότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει η ίδια πίεση, εάν έχουν εμβολιαστεί τα τρία τέταρτα των Αμερικάνων.
Όπως είπε ο Fauci, οι εμβολιασμοί βοηθούν όχι μόνο στο να σταματήσει η διασπορά του ιού, αλλά και στο να μην μεταλλάσσεται ο ιός.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται πως σε αυτήν την φάση οι εμβολιασμοί δεν πρόκειται να ανακόψουν τη διασπορά του ιού.

Οι αριθμοί

Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν σχεδόν 189.000 νέα κρούσματα, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 24,6 εκατομμύρια, ενώ αναφέρθηκαν και 3.955 θάνατοι, οι οποίοι συνολικά είναι περισσότεροι από 410.000.
Την ίδια στιγμή, έχουν διανεμηθεί περίπου 38 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ενώ έχουν χορηγηθεί οι 17,5 εκατομμύρια.
Και ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, μια και μόλις το ένα τρίτο ή το 40% των εμβολίων έχει χορηγηθεί, η Πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνιας αποτελεί την εξαίρεση καθώς εκτιμάται ότι έχει ήδη χορηγήσει το 72% των δόσεων που έχει παραλάβει.
Η Δυτική Βιρτζίνια έχει εμβολιάσει το 9,3% του πληθυσμού της και είναι πίσω μόνο από την Αλάσκα, η οποία εμβολιάσει το 9,8% των κατοίκων της.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Biden έχει θέσει ως στόχο του τον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων Αμερικάνων τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του στην προεδρία.

Μέτρα

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρόεδρος Biden υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο απαιτεί από τους διεθνείς ταξιδιώτες, που φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, να μπαίνουν σε καραντίνα με την άφιξή τους.
Στο ίδιο διάταγμα δίνονται οδηγίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για την ομοσπονδιακή εφαρμογή μέτρου που καθιστά υποχρεωτικές τις μάσκες στις μετακινήσεις μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών.
Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών πρέπει να συμμορφώνονται «στο βαθμό που είναι εφικτό» με τις οδηγίες που εφαρμόζονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό «συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων αυτοαπομόνωσης που συνιστώνται».
Ωστόσο, το ίδιο διάταγμα δεν εξηγεί τον τρόπο επιβολής του μέτρου, ενώ δίνει οδηγίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Καναδά και το Μεξικό «σχετικά με πρωτόκολλα δημόσιας υγείας για τα χερσαία σημεία εισόδου» συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής των οδηγιών από την υπηρεσία των CDC.
Περίπου το σύνολο των μη αναγκαίων μετακινήσεων στα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό έχει ανασταλεί μέχρι την 21η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες που δίνει το CDC, οι ταξιδιώτες εξωτερικού που φτάνουν στη χώρα από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης