Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στις ΗΠΑ λόγω covid: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων – Εμβολιασμένοι πάνω από 9 εκατ. Αμερικάνοι

Σοκ στις ΗΠΑ λόγω covid: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων – Εμβολιασμένοι πάνω από 9 εκατ. Αμερικάνοι
Αρνητικά τεστ για όλους όσους θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς από τις 26/1
Σχετικά Άρθρα

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των θυμάτων στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς αναφέρθηκαν περίπου 4.500 νεκροί.
Αν και η επιδημία στις ΗΠΑ είναι ανεξέλεγκτη από τον περασμένο Νοέμβριο, ποτέ έως σήμερα δεν είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 4.000 νεκροί σε διάστημα μιας ημέρας, με το σύνολο των θυμάτων να προσεγγίζει τους 381.000.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ημερήσιος μέσος όρος των θανάτων τις τελευταίες 7 ημέρες είναι ο υψηλότερος που έχει αναφερθεί έως σήμερα, με τους περισσότερους νεκρούς να εντοπίζονται στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας.
Παράλληλα αναφέρθηκαν περισσότερα από 235.000 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε περίπου 23 εκατομμύρια ενώ πάνω από 131.000 είναι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με covid.
Την ίδια στιγμή και όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται ότι σχεδόν 9,3 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ συνολικά έχουν διανεμηθεί περίπου 27,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Αρνητικά τεστ για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τις ΗΠΑ

Με την επιδημία του κορωνοϊού να είναι εκτός ελέγχου στις ΗΠΑ, από τις 26 Ιανουαρίου προβλέπεται ότι όσοι ταξιδιώτες θέλουν να μεταβούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν βεβαίωση ότι έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό και ότι τα αποτελέσματα του ήταν αρνητικά.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η εξέταση αυτή θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ.
Οι αεροπορικές εταιρείες εντέλλονται να επαληθεύουν ότι πράγματι οι ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν από την επιβίβαση.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ απέδωσαν την απόφαση αυτή στο ότι εντοπίζονται μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, τα οποία και πιο μολυσματικά.
Οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακοινώσει στα τέλη του Δεκεμβρίου την εφαρμογή αυτού του μέτρου για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να μεταβούν στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ήδη αντιμέτωπες με έξαρση (της πανδημίας), αυτή η υποχρέωση για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων θα συμβάλλει να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού ενώ εργαζόμαστε για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί» επισημαίνουν τα CDC, επισημαίνοντας ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε εξέταση τρεις ως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στην αμερικανική επικράτεια και να τίθενται σε απομόνωση για επτά ημέρες μετά το ταξίδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης