Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός - Θετικός ο Morales, ανεξέλεγκτος ο ιός στη Βραζιλία

Θερίζει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός - Θετικός ο Morales, ανεξέλεγκτος ο ιός στη Βραζιλία
Για το εμβόλιο Sputnik αποφασίζει το Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Θερίζει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα τη Βραζιλία, η οποία από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είναι αντιμέτωπη με μια ακόμα έξαρση του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία κατέγραψε 64.025 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.110 θανάτους από την COVID-19.
Συνολικά, η Βραζιλία έχει αναφέρει σχεδόν 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 204.690.

Μεξικό: Εξετάζει το ρωσικό εμβόλιο

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό όπου το τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.395 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 1.314 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 135.682 νεκροί επί συνόλου 1.556.028 μολύνσεων.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος φορέας αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας εάν θα δώσει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V.

Στο κόκκινο Αργεντινή, αντιμέτωπο με το β’ κύμα το Περού

Στο κόκκινο όμως βρίσκονται Αργεντινή και Περού.
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.783 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 194 ασθενείς με την COVID-19.
Συνολικά η Αργεντινή μετρά 44.848 νεκρούς επί συνόλου 1.744.704 μολύνσεων.
Δραματική είναι η κατάσταση και στο Περού, το οποίο πλήττεται από δεύτερο κύμα επιδημίας, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.
Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξάνονται στο Περού από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία αυξήθηκε ραγδαία τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας από τους 3.800 στους 6.800, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά και πάλι τους 50 ανά 24 ώρες, ενώ η χώρα ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων την 22η Δεκεμβρίου.

Θετικός ο Morales

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, η κατάσταση του οποίου μέχρι τώρα κρίνεται σταθερή.
Όπως αναφέρεται, δέχεται ιατρική φροντίδα, αν και δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας και τα συμπτώματα του 61χρονου Morales.
Οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βολιβίας, όπως και σε αυτά του γειτονικού Περού, βρίσκονται στα πρόθυρα κορεσμού, την ώρα που τα συστήματα υγείας λειτουργούν στα όρια των αντοχών τους.
Σημειώνεται πως η Βολιβία έχει καταγράψει 176.761 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 9.454 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης