Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Κίνα για τον κορωνοϊό – Lockdown σε τρεις πόλεις, μαζικά τεστ

Συναγερμός στην Κίνα για τον κορωνοϊό – Lockdown σε τρεις πόλεις, μαζικά τεστ
115 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς αν και από την περασμένη άνοιξη ο ιός φαινόταν να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των μολύνσεων με τις αρχές να φοβούνται ένα δεύτερο κύμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τρεις πόλεις τουλάχιστον 16 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν τεθεί σε lockdown ενώ μαζικά τεστ είναι σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.
Οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφονται στην επαρχία Χεμπέι καθώς και στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, οι οποίες και οι δύο βρίσκονται πολύ κοντά στο Πεκίνο.

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων εδώ και πέντε μήνες

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν συνολικά 115 κρούσματα, από 55 που ήταν την προηγουμένη.
Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την 30ή Ιουλίου, όταν γινόταν λόγος για 127 μολύνσεις.
Κατά την ίδια πηγή, 107 μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Η Χεμπέι, η επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο, κατέγραψε 90 από τα κρούσματα αυτά, ενώ η Χεϊλονγκτζιάνγκ εντόπισε 16.

Lockdown σε τρεις πόλεις

Στην επαρχία Χεμπέι έχουν τεθεί σε lockdown οι πόλεις Σιτζιαζουάν, Χινγκτάι και Λανγκφάνγκ, την ώρα που οι Αρχές λαμβάνουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 784 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται στα κινεζικά νοσοκομεία, οι 21 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, η Κίνα έχει καταγράψει 87.706 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων 4.634 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης