Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που προσαρμόζεται στη χρήση μάσκας

Νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που προσαρμόζεται στη χρήση μάσκας
Τo νέο σύστημα της ιαπωνικής NEC είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί σε πύλες ασφαλείας σε κτίρια γραφείων και σε άλλες εγκαταστάσεις και έχιε αποτελεσματικότητα 99,9%
Σύστημα αναγνώρισης προσώπου που ταυτοποιεί ανθρώπους ακόμα και όταν φορούν μάσκες, δημιούργησε η ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας NEC, προσαρμοζόμενη στη νέα κανονικότητα όπου τα καλύμματα προσώπου έχουν καταστεί βασική μορφή προστασίας των πληθυσμών από την εξάπλωση του κορωναϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η εταιρεία τεχνολογίας είχε ήδη διαμορφώσει σε ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου για την κάλυψη των αναγκών των αλλεργικών που φορούν μάσκες - μια κοινή πρακτική στην Ιαπωνία - και η πανδημία την ώθησε να επιταχύνει τη σχετικά έρευνα.
«Οι ανάγκες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο λόγω της κατάστασης με την πανδημία, καθώς η κατάσταση έκτακτης ανάγκης (πέρυσι) συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, και έτσι έχουμε πλέον εισαγάγει αυτήν την τεχνολογία στην αγορά», δήλωσε ο Shinya Takashima, βοηθός διευθυντής του τμήματος ψηφιακών πλατφορμών της NEC στο Reuters.
Το σύστημα αναγνωρίζει πότε ένα άτομο φορά μάσκα και επικεντρώνεται στα μέρη που δεν καλύπτονται, όπως τα μάτια και οι γύρω περιοχές, προκειμένου να επαληθεύσει την ταυτότητά του.
Οι χρήστες πρέπει να έχουν δώσει εκ των προτέρων μια φωτογραφία του προσώπου τους.

Ακρίβεια 99,9%

Η NEC αναφέρει ότι η επαλήθευση της ταυτοποίησης διαρκεί λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και ισχυρίζεται ποσοστό ακρίβειας άνω του 99,9%.
Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πύλες ασφαλείας αεροδρομίων, σε κτίρια γραφείων και σε άλλες εγκαταστάσεις.
Η NEC αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή του συστήματος.
Στοχεύει σε πωλήσεις 100 δισεκατομμυρίων γιεν (970 εκατομμύρια δολάρια) το 2021 για τη βιομετρική ανάλυση και την ανάλυση βίντεο, η οποία περιλαμβάνει τα συστήματα τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που κατασκευάζει.

Καινοτομία

Το νέο σύστημα πωλείται από τον Οκτώβριο και στους πελάτες της NEC περιλαμβάνονται η Lufthansa και η Swiss International Airlines.
Με το σύστημα αναγνώρισης προσώπου δεν χρειάζεται να προσκομίσει κάποιος κάρτα ασφαλείας, η οποία μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί, και επίσης βοηθά στην αποτροπή της εξάπλωσης μικροβίων από τις επιφάνειες τις οποίες αγγίζουν πολλοί, δήλωσε ο Takashima.
«Η ταυτοποίηση ανθρώπων χωρίς επαφή έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική λόγω του αντίκτυπου του κορωναϊού στην κοινωνία και την οικονομία», σημείωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης