Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στο υπουργείο Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στο υπουργείο Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
Επίθεση μέσω Διαδικτύου δέχτηκε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας και Πυρηνικής Ασφάλειας
Επίθεση μέσω Διαδικτύου δέχτηκε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας και Πυρηνικής Ασφάλειας, το οποίο διατηρεί το απόθεμα πυρηνικών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών, από Ρώσους χάκερ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
Την Πέμπτη, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Ενέργειας διαπίστωσαν παραβίαση και ενήργησαν κατά πάγια τακτική, ενημερώνοντας το Κογκρέσο.
Πιθανολογείται δε πως οι χάκερ συνδέονται με τη Ρωσία.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, εντόπισαν ύποπτη δραστηριότητα σε δίκτυα που ανήκουν στην Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (FERC), στα ομοσπονδιακά εργαστήρια Sandia και Los Alamos στο Νέο Μεξικό, στην Ουάσινγκτον στο Γραφείο Ασφαλών Μεταφορών, αλλά και στο Richland Field Office του υπουργείο Ενέργειας.
Οι χάκερ προξένησαν μεγάλες ζημιές ειδικά στη FERC.
Σύμφωνα με το Politico, Αμερικανοί ομοσπονδιακοί πράκτορες αξιολογούν τα δίκτυα και προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι χάκερ κατάφεραν να ολοκληρώσουν την επίθεσή τους.

Οι χάκερ χτύπησαν σε τρεις πολιτείες - Oργισμένη αντίδραση Biden

Στο μεταξύ, πέρα από το υπουργείο Ενέργειας και Πυρηνικής ασφάλειας, οι Ρώσοι φέρονται να χτύπησαν σε άλλες τρεις πολιτείες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση του Joe Biden.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου σχετικά με «αυτό που φαίνεται να είναι μια μαζική παραβίαση διαδικτυακής ασφάλειας και έχει δυνητικά χιλιάδες θύματα, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών των ΗΠΑ και οντοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Θέλω να είμαι σαφής:
Η κυβέρνησή μου θα καταστήσει την κυβερνοασφάλεια κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης.
Δεσμεύω να τιμωρήσω σκληρά αυτούς που ευθύνονται για αυτή την παραβίαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης