Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Airbus προειδοποιεί για υποχρεωτικές απολύσεις καθώς η κρίση των αεροπορικών εταιρειών βαθαίνει

tags :
Η Airbus προειδοποιεί για υποχρεωτικές απολύσεις καθώς η κρίση των αεροπορικών εταιρειών βαθαίνει
Τα αεροπορικά ταξίδια αποτυγχάνουν να ανακάμψουν γρήγορα από την κρίση του κορωνοϊού
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού αερομεταφορέα Airbus AIR.PA, προειδοποίησε το προσωπικό του για νέες υποχρεωτικές απολύσεις, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αποτυγχάνουν να ανακάμψουν γρήγορα από την κρίση του κορωνοϊού.
Η προειδοποίηση εστάλη σε μια επιστολή προς τους 130.000 υπαλλήλους της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Guillaume Faury, την οποία αναφέρει το Reuters.
«Οφείλω να είμαι διαφανής: είναι απίθανο να είναι αρκετές μόνο οι εθελοντικές αποχωρήσεις», έγραψε ο Faury στην επιστολή.
Ο κίνδυνος από τις υποχρεωτικές απολύσεις θα οδηγήσει σε τριβή με τα συνδικάτα και τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει παροτρύνει τον προγραμματιστή που εδρεύει στην Τουλούζη να αποφύγει αυτή την πρακτική.
Η Airbus έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα το προσωπικό της, ότι οι προοπτικές είναι αβέβαιες εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην βιομηχανία, η οποία έχει πλήξει τις παραδόσεις αεροσκαφών και έχει αποδυναμώσει σημαντικά τα οικονομικά των αεροπορικών εταιρειών.
«Δυστυχώς, η ανάκαμψη στην κίνηση των αεροπορικών εταιρειών κατά τη θερινή περίοδο δεν ήταν στο επίπεδο που βασίζονταν η βιομηχανία», έγραψε ο Faury.
«Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για μια κρίση που πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο βαθιά και μεγαλύτερη από τα προηγούμενα σενάρια» σύμφωνα με τον ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης