Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Υποχρεωτική η μάσκα για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Υποχρεωτική η μάσκα για τα παιδιά 12 ετών και άνω
Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκα με μια προσέγγιση βάσει κινδύνου
Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν μάσκες, όπως οι ενήλικες, προκειμένου να συνδράμουν στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοίνωσε το Σάββατο (22/8/2020) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκα με μια προσέγγιση βάσει κινδύνου.
Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να φορούν ιδιαίτερα μάσκα όταν δεν είναι εγγυημένη η απόσταση του ενός μέτρου από τους άλλους και υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή, ανέφερε ο ΠΟΥ.
Το αν τα παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ένταση της μετάδοσης στην περιοχή, η ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιεί τη μάσκα, η πρόσβαση σε μάσκες και η κατάλληλη επίβλεψη ενηλίκων, σημειώνει ο Οργανισμός σύμφωνα με το Reuters.
Ο πιθανός αντίκτυπος στη μάθηση και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, καθώς και οι αλληλεπιδράσεις που έχει το παιδί με άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες, θα πρέπει επίσης να διαδραματίσουν ρόλο.
Τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες με βάση την ασφάλεια και το γενικό ενδιαφέρον του παιδιού, ανέφεραν o ΠΟΥ και η UNICEF.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης