Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβάδισμα Biden με 8 μονάδες έναντι του Trump σε δημοσκόπηση του Fox News

ΗΠΑ: Προβάδισμα Biden με 8 μονάδες έναντι του Trump σε δημοσκόπηση του Fox News
Ο κορωνοΐος έχει μειώσει δραματικά τις στήριξη των ψηφοφόρων προς τον Trump καθώς πάνω από το 50% των Αμερικανών κατηγορούν τον πρόεδρο για λάθος χειρισμούς
«Ο κορωνοΐός έχει επηρεάσει σημαντικά τις Αμερικανικές εκλογές» υποστηρίζει το Αμερικανικό δίκτυο FoxNews το οποίο είναι από τα λίγα που στηρίζουν σθεναρά ως πρότινος, τον πρόεδρο Trump.
Όπως αναφέρει σε δημοσκόπηση που παρουσιάζει, η πανδημία είναι το θέμα που κυριαρχεί μεταξύ των ψηφοφόρων με πάνω από το 50% από αυτούς να δηλώνουν δυσαρεστημένοι απέναντι στον αμερικανός πρόεδρο γεγονός που έχει ενισχύσει την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Joe Biden.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Trump συγκεντρώνει το 41% των ψήφων με τον Biden να προηγείται 8 μονάδες και να βρίσκεται στο 49%.
 

Το προφίλ των ψηφοφόρων που στηρίζουν τους δύο υποψηφίους για τις εκλογές του Νοεμβρίου δείχνει ότι ο Trump είναι κατά 5 μονάδες μπροστά στους άνδρες ψηφοφόρους ενώ ο Bidenείναι 19 μονάδες μπροστά μεταξύ των γυναικών.

Τον Biden πρόκειται να ψηφίσει το 64% των μαύρων, των 30% των Ισπανόφωνων και το 22% των νέων. Οι λευκοί, μορφωμένοι ή όχι δείχνουν προτίμηση στον Trumpόπως και οι Ευαγγελιστές, οι οποίοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τον George Bush το νεώτερο στο Λευκό Οίκο.
Επιπλέον, ο Trump έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες μικρών περιοχών κι όχι μεγάλων αστικών κέντρων ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι έχουν στραφεί πλέον στον Biden
 
Η δημοσκόπηση εκτιμά ωστόσο ότι ο Biden θα χάσει την εκλογική του δύναμη το Νοέμβριο με έως και 25 μονάδες εάν η πανδημία επιστρέψει και χτυπήσει και πάλι τις ΗΠΑ το φθινόπωρο. Πάντως ο Biden φαίνεται να θεωρείται ικανότερος για τη θέση του προέδρου σε σχέση με τον Trump καθώς το 56% των Αμερικανών τον θεωρεί πιο συμπονετικό σε σχέση με το 36% στον Trump, το 51% τον θεωρεί πιο έξυπνο σε σχέση με το 42% στον Trump, το 52% τον θεωρεί πιο δίκαιο με τον Trump να συγκεντρώνει 40% και το 43% τον θεωρεί πνευματικά πιο υγιή σε σχέση με τον Trumpπου συγκεντρώνει το 43%.



Να σημειωθεί ότι δημοσκοπήσεις άλλων δικτύων όπως αυτή του ABCNews το ίδιο χρονικό διάστημα δίνει στον Biden προβάδισμα 10 μονάδων ενώ το Quinnipiac φτάνει έως και 15 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης