Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βελτιώθηκε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2020 - Στις 47,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Βελτιώθηκε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2020 - Στις 47,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Γερμανίας τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις 50 μονάδες, εξαιτίας της ασθενέσθερης ζήτησης.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,3 μονάδες, έναντι 32,6 μονάδων τον Μάιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ τα τελικά στοιχεία ξεπέρασαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Markit κατά 1,5 μονάδες.
Ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκωνση, εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης, με τον υποδείκτη αισιοδοξίας των επχιειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες να επιστρέφει ωστόσο σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο συμπερλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες, έναντι 32,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 45,8 μονάδες.
«Η χαλάρωση του lockdown έχει δώσει πνοή ζωής σε ορισμένα μέρη της οικονομίας, αν και τα στοιχεία του Ιουνίου υποδηλωνουν ότι η δραστηριότητα εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό υποτονική εξαιτίας της επίμονης αδυναμίας στη ζήτηση», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγς της Markit, Phil Smith.
«Με βάση την τρέχουσα τροχιά ο δείκτης PMI υποδηλώνει ότι η οικονομία θα σημειώσει ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο», υπογράμμισε ο κ. Smith, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι προοπτικές περαιτέρω τοπικών lockdowns και περισσότερων απωλειών στις θέσεις εργασίας δείχνουν έναν ανώμαλο δρόμο προς την ανάκαμψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης