Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 22 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2020 - Στις 40,6 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 22 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2020 - Στις 40,6 μονάδες ο PMI
Τα τελικά στοχεία για τον δείκτη PMI αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σημαντική βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/6) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη PMI να απομακρύνεται από τα χαμηλά 22 ετών στα οποία είχε υποχωρήσει τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 40,6 μονάδες, έναντι 31,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, τα οποία είχαν αποτελέσει το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον περασμένο μήνα, στις 40,3 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, αν και ο ρυθμός πτώσης ήταν βραδύτερος σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ πολλές επιχειρήσεις επανεκκίνησαν την παραγωγή τους τον περασμένο μήνα.
Η συρρίκνωση που σημείωσε ο υποδείκτης απασχόλησης του κλάδου ήταν μικρότερη σε σχέση με τον Απρίλιο, παραμένοντας ωστόσο σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει ποτέ η Markit.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις παρέμειναν σχετικά απαισιόδοξες όσον αφορά τις προοπτικές των επόμενων δώδεκα μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός υποδείκτης απομακρύνθηκλε από τα ιστορικά χαμηλά του Απριλίου.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Eliot Kerr, παρά το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις του γαλλικού μεταποιητικού κλάδου άρχισαν να λειτουργούν κανονικά τον Μάιο, η πτώση στην παραγωγή συνεχίστηκε, μετά την ιστορική συρρίκνωση του Απριλίου».
«Αν και ο ρυθμός πτώσης μειώθηκε, η περαιτέρω πτώση της δραστηριότητας υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία κατά την ανάκαμψή της από την κρίση», πρόσθεσε ο κ. Kerr, διευκρινίζοντας ότι «οι επιχειρήσεις παρουσιάζονται τώρα με ένα περιβάλλον υποτονικής ζήτησης, καθώς οι πελάτες παραμένουν διστακτικοί να πραγματοποιήσουν παραγγελίες».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «ο δείκτης νέων παραγγελιών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του πότε θα αρχίσει να ανακάμπτει η ζήτηση, και μόνο όταν συμβεί αυτό μπορούμε να περιμένουμε επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη».
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης